Hegaluzea tipula eta piper berdearekin

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Hegaluzea tipula eta piper berdearekin

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kcal
289 14%
Azukreak
8,43g 9%
Koipeak
12,97g 19%
Koipeak saturatuak
2,83g 14%
Gatza
0,82g 14%
4/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Cortar las cebollas y pimientos verdes en juliana fina y los ajo en rodajas. Poner los ajos en una sartén con 1 Cda de AOVE y dejar pochar, añadir las cebollas y dejar a pochar. Cuando esté a medio pochar añade 1 cdta de pulpa de pimiento choricero, añadir los pimientos verdes en tiras y deja cocinar hasta que la cebolla esté pochada. Salpimenta los trozos de lomo de bonito y pon en una sartén con u poco de AOVE, 30-40 segundos por cada lado. Añade a la sartén de cebolla pochada y servir.

Errezeta klasikoa, nutrizio-kalitate onekoa. Hegaluzea arrain urdina da, eta, beraz, zuriak baino energetikoagoa izan arren, kaloria horiek gantz kardioosasungarriek ematen dituzte, dituen omega 3ek. Gainera, gantz-eduki horri esker, bitamina lipodisolbagarriak ematen ditu, hala nola D bitamina eta E bitamina.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 600 g hegaluzearen solomoa
  2. 3 unidades tipula
  3. 3 unidades baratxuri-atal
  4. 5 g piper txorizeroaren mamia
  5. 2 unidades piper berde
  6. 200 ml arrain-salda
  7. 40 ml oliba-olio
  8. 1 pizca gatz
  9. 1 pizca piperbeltz
  10. 1 pizca perrexil

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