Irinik gabeko txokolate-pastela
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean
- Prezio baxua
- Prezio baxua
- Nutrizio-sailkapena
- kcal
- 421 21%
- Azukreak
- 16g 18%
- Koipeak
- 31,49g 45%
- Koipeak saturatuak
- 10,27g 51%
- Gatza
- 0,16g 3%
Prestaketa
Aurrez, berotu labea 150ºC-tan.
1- Koipeztatu erabiliko duzun moldea edo erabili koipeztatutako papera.
2- Hidratatu datilak uretan eta birrindu itzazu pasta bat eratu arte.
3- Urtu txokolatea Maria bainuan, ongi eraginez guztiz urtu arte. Gehitu oliba-olioa pixkanaka eta nahastu. Utzi giro-tenperaturara hozten.
4- Banandu gorringoak zuringoetatik eta zuringoak elur-punturaino irabiatu.
5- Gehitu gorringoak txokolateari eta nahastu. Ondoren gehitu datilen-pasta, almendra-irina eta guztia ongi nahastu. Joan harrotutako zuringoak gehitzen hiru alditan, mugimendu suabeekin nahastuz.
masa moldera eta sartu labean 40 minutuz.
6- Atera moldea labetik eta utzi hozten moldea kendu aurretik.
7- Apaintzeko, hautseztatu pastela hauts-kakaoarekin.
Txokolatezko pastel hau kalitatezko osagaiekin eginda dago nutrizioari begira: azukrearen ordez datilak daramatza, txokolateak kakao % altua du eta kalitate oneko koipea erabili da, hots oliba olioa. Hala ere, kaloria ugari dituen postrea da, beraz ez da komeni gehiegi jatea. Egokia da. Arrautza-esne-begetarianoak.
Osagaiak (8 pertsonak)
- -t225 g estaldura-txokolatea %70 baino gehiagoko kakaoarekinn
- -t100g oliba-olioan
- -t100g hezurrik gabeko datilan
- -tura n
- -t6 arrautza n
- -t50 g almendra-irin n
- -tkakao-hauts koilarakada 1 hautseztatzeko n
sReceta online en:
