Kalabaza-gnocchiak
- 9524 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio
- kcal
- 483 24%
- Azukreak
- 4,34g 5%
- Koipeak
- 24,77g 35%
- Koipeak saturatuak
- 4,77g 24%
- Gatza
- 0,53g 9%
Prestaketa
Gnocchiak italiako pasta mota bat dira, patataz eta irinaz eginda. Errezetaren bertsio honetan, patataren ordez denboraldiko beste barazki bat erabiliko dugu, kalabaza hain zuzen ere. Txikiek barazkiak jan ditzaten ezin hobea da, bai eta sukaldean parte hartzeko eta janaria prestatuz gozatzen hasteko ere.
Kalabaza zuritu, moztu eta labean 200º C-tan erre. Behin hotz dagoenean kalabaza irinarekin eta arrautzarekin batera txikitu ore homogeneo bat lortu arte.
Irina mahai gainean hautseztatu eta zilindroak egin orearekin. Gnocchiak moztu eta egosi flotatzen duten arte.
Pestoa prestatzeko osagai guztiak txikitu saltsa bat lortu arte.
Gnocchiak pestoarekin eta parmako gazta arraspatua batera zerbitzatu.
Egokia dieta laktobegetarianoetarako.
Kalabazari dagokionez, A bitaminaren edukia nabarmentzen da, gorputzak bitamina hori bihur dezakeen betakaroteno kopuru handiari esker. Betakarotenoek kalabazari bere kolorea ematen diote ere. Irinak karbohidratoak ekartzen ditu eta, osokoa denez, fibra eta proteina kopuru handiagoa.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 500 g kalabaza
- 250 g irin
- 1 arrautza
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz beltza
Pesto
- 40 g albaka
- 30 g pinoi txigortua
- 60 ml oliba-olio birjina estra
- 40 g grana padano gazta birrindua
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz
sReceta online en:
