Txirlak marinel erara
- 9060 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 104 5%
- Azukreak
- 1,02g 1%
- Koipeak
- 4,46g 6%
- Koipeak saturatuak
- 0,65g 3%
- Gatza
- 0,45g 8%
Prestaketa
Limpiar las almejas sumergiéndolas en agua con sal para que suelten la arenilla
Pochamos la cebolleta picada en brunoise y el ajo. Antes de que se dore añadimos la cucharada de harina y la rehogamos
Añadimos el vaso de vino blanco o caldo de pescado, dejamos evaporar el alcohol.
Añadimos las almejas y las salteamos hasta que se abran. Espolvoreaos perejil picado.
Gabonetako bazkari eta afarietarako, edo edozein ospakizunetarako, hasierako plater bikain eta arina. Txirlak, beste moluskuek bezala, batzuetan ezezagunak diren ezaugarri nutrizionalak dituzte, esate baterako, burdin gehien duten elikagaien artean daude. Gainera, omega-3 gantz-azidoak, magnesioa, fosforoa, iodoa eta selenioa dituzte.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 1 kg txirlak
- 1 tipuleta
- 2 unidades baratxuri-atal
- 10 g irin
- 100 ml ardo zuri
- 25 g oliba-olio
- 5 g perrexil
- 1 pizca gatz
sReceta online en:
