Kalabaza-krepeak Halloween egunerako
- 4922 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 347 17%
- Azukreak
- 13,59 15%
- Koipeak
- 13,51 19%
- Koipeak saturatuak
- 5,05 25%
- Gatza
- 0,38 6%
Prestaketa
1.- Ontzi batean, konbinatu bi irin motak, azukrea, legamia, kanela, jengibre hautsa eta gatza.
2.- Irabiatu pixka bat arrautza, eta erantsi esnea, kalabaza-purea eta olioa. Eta nahastu ore uniformea lortu arte.
3.- Bota orea irin-nahasketaren gainean eta irabiatu ore homogeneo bat lortu arte.
4.- Koipeztatu zartagina apur bat, eta bota orea gehien gustatzen zaizun tamainako opilak osatuz.
Janari gozo baten nutrizio-profila hobetzeko modu bat, hasiera batean oso osasungarria ez dela eman dezakeena. Udazkenerako aproposa, kalabaza sasoikoa denean, eta gosarirako zein askarirako. Kalabaza erabiltzean, ekartzen dituen nutrizio-onurez gain, zapore gozoa mantentzen da, behar den azukre kantitatea dezente murriztuz. Eta osoko irinekin, balio nutrizionala gehituko dugu, zerealen zuntz eta mineral guztiak aprobetxatzean. Kasu honetan txokolate beltza erabiliko dugu, baina fruta edo fruitu gorriak gehituz gero, plateraren nutrizio-kalitatea areagotuko dugu. Begetarianoentzat egokia.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 100 irin
- 70 espelta-irina
- 25 azukrea
- 2 legamia hautsa
- 1 kanela
- 1 gatz
- 250 esnea
- 200 kalabaza purea
- 2 cucharadas ekilore-olioa
- 1 arrautza
- Al gusto txokolate
sReceta online en:
