Kalabazin erreak ahuntz-gaztarekin eta Pico de Gallorekin

  • 11821 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio
Prezio
Kalabazin erreak ahuntz-gaztarekin eta Pico de Gallorekin

Descargar

kcal
249 12%
Azukreak
5,97 7%
Koipeak
22,23 32%
Koipeak saturatuak
5,20 26%
Gatza
0,85 14%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Moztu kuiatxoak erditik, puntilla batekin, egin gurutze formako ebakiak kuiatxo osoan zehar, eta gehitu gatza eta baratxuria hautsetan. Ipini kuiatxoak haragia behera begira dagoela oliba-olio zurrustada batekin berotutako zartagin batean, eta markatu. Sartu zartagina labean (ahal bada, bestela, kuiatxoak azpil batera eraman), eta prestatu labean, 200 ºC-tara, 20 minutuz edo kalabazinak samur egon arte. Xehatu tomatea, tipulina eta baratxuri-alea xehe-xehe. Nahastu martorri fresko xehatua, gatz pixka bat, bi limaren zukua eta oliba-olioa. Ipini kuiatxo beroak plater batean, eta estali papurtutako ahuntz-gaztarekin eta pico de gallo entsaladarekin. Nahastu ozpin-olioaren osagaiak, eta ondu kuiatxoak.

Errezetaren oinarria kuiatxoa da, zuntza eta muzilagoak eskaintzen dituen barazkiak, landare-substantzia likatsua, digestioa errazten duten propietate leungarriak ematen dituena. Laguntzeko, hornigai freskoak erabiltzen dira, eta pico de gallo izeneko entsaladak barazki gehigarriak ematen ditu.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 2 unidades kuiatxo
  2. 1 pizca gatz
  3. 10 ml oliba-olio
  4. 3 g baratxuri hautsa

Para el pico de gollo

  1. 1 tomatea
  2. 100 g tipuleta
  3. 1 baratxuri-atal
  4. 3 g gatz
  5. 2 unidades lima
  6. 10 ml oliba-olio
  7. 100 g ahuntz gazta birrindua

Para la vinagreta:

  1. 3 g ziape
  2. 2 g ezti
  3. 60 ml oliba-olio
  4. 30 ml jerez-ozpin
  5. 3 g gatz

sReceta online en: