Kalabazin erreak ahuntz-gaztarekin eta Pico de Gallorekin
- 11821 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 249 12%
- Azukreak
- 5,97 7%
- Koipeak
- 22,23 32%
- Koipeak saturatuak
- 5,20 26%
- Gatza
- 0,85 14%
Prestaketa
Moztu kuiatxoak erditik, puntilla batekin, egin gurutze formako ebakiak kuiatxo osoan zehar, eta gehitu gatza eta baratxuria hautsetan. Ipini kuiatxoak haragia behera begira dagoela oliba-olio zurrustada batekin berotutako zartagin batean, eta markatu. Sartu zartagina labean (ahal bada, bestela, kuiatxoak azpil batera eraman), eta prestatu labean, 200 ºC-tara, 20 minutuz edo kalabazinak samur egon arte.
Xehatu tomatea, tipulina eta baratxuri-alea xehe-xehe. Nahastu martorri fresko xehatua, gatz pixka bat, bi limaren zukua eta oliba-olioa.
Ipini kuiatxo beroak plater batean, eta estali papurtutako ahuntz-gaztarekin eta pico de gallo entsaladarekin. Nahastu ozpin-olioaren osagaiak, eta ondu kuiatxoak.
Errezetaren oinarria kuiatxoa da, zuntza eta muzilagoak eskaintzen dituen barazkiak, landare-substantzia likatsua, digestioa errazten duten propietate leungarriak ematen dituena. Laguntzeko, hornigai freskoak erabiltzen dira, eta pico de gallo izeneko entsaladak barazki gehigarriak ematen ditu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 2 unidades kuiatxo
- 1 pizca gatz
- 10 ml oliba-olio
- 3 g baratxuri hautsa
Para el pico de gollo
- 1 tomatea
- 100 g tipuleta
- 1 baratxuri-atal
- 3 g gatz
- 2 unidades lima
- 10 ml oliba-olio
- 100 g ahuntz gazta birrindua
Para la vinagreta:
- 3 g ziape
- 2 g ezti
- 60 ml oliba-olio
- 30 ml jerez-ozpin
- 3 g gatz
sReceta online en:
