Kiwi- eta sagar-konpotaz betetako oilasko-bularkia kafezko ozpin-olioarekin
- 5275 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

Prestaketa
Sagarrak zuritu eta haziak kenduko dizkiegu. Ondoren, kiwia ere zurituko dugu, eta guztia batera egosiko dugu, marmelada lodia lortu arte. Gatz-puntua eman eta oliba-olioa gehituko diogu. Ondoren, uzten utziko dugu.
Bularkiak xerra finetan moztu eta ireki egingo ditugu, sagar- eta kiwi-marmeladarekin bete ahal izateko. Ondoren, biribilkatu eta zilar-paperez bilduko ditugu, eta 15 minutuz labean erreko ditugu, 180 ºC-tan.
Erreta daudenean, oilaskoa xerra loditan ebaki, gatz-piperrez ondu, eta zartaginean gorrituko dugu.
Muntatzeko plateraren gainean ipiniko dugu, askotariko urazen entsaladaz osatuko dugu, eta kafezko ozpin-olio saltsa gehituko diogu.
Kafezko ozpin-olioa egiteko, fruitu lehor txigortu eta txikituak oliba-olio birjin estrarekin, koilaratxo kafe pare batekin, jerez-ozpinarekin eta gatz apur batekin nahasiko ditugu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 2 Eusko Label oilasko-bularki xerratann
- 2 kiwin
- 2 Golden Natur sagarn
- 50 g azukren
- 4 g gatzn
- 2 g piperbeltzn
- 100 g askotariko urazakn
- 40 g fruitu lehor txigortun
- 30 ml oliba-olio birjina estran
- 10 ml jerez-ozpinn
- 5 ml kafen
- 2 g gatzn
sReceta online en:
