Lasaña beganoa

  • 6556 bisita
Zailtasuna
Zailtasun ertaina
Denbora
1 eta 1:30 ordu bitartean
Prezio baxua
Prezio baxua
Nutrizio-sailkapena
Lasaña beganoa

Descargar

kcal
699 35%
Azukreak
17,75g 20%
Koipeak
34,60g 49%
Koipeak saturatuak
5,65g 28%
Gatza
0,72g 12%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Jarri soja ur hotzetan, hidratatzeko, bolumen handiagoa lortu arte eta bigun egon arte. Zartagin batean bota oliba-olio birjina estra eta salteatu baratxuria eta tipulina bigundu eta pixka bat gorritu arte. Soja testurizatua ongi xukatu eta gehitu, eta salteatu gorritu arte. Gehitu tomatea eta urritzen utzi. Bota gatza eta erantsi belar usaintsuak. Gorde. Bexamela egiteko, bigundu tipulina eta egosi 15 minutuz azalore-loreak. Txikitu azalorea tipulinarekin, soja-edariarekin eta gatzarekin, bexamelaren antzeko testura lortu arte. Erantsi oliba-olio birjina esta eta txikitu. Azkenik, intxaur muskatuaren ukitua eman. Gorde Txikitu anakardoak garagardo-legamiarekin eta gatzarekin, gazta parmesano ehotuaren testura lortu arte. Lasaña presetatzeko, laberako egokia den erretilu batean ipini koilarakada bat bexamel eta estali lasaña- xaflekin, hainbat koilarakada boloñesarekin eta bexamel-saltsarekin. Berriro ipini lasaña-xaflak, boloñesa, bexamela eta lasaña-xaflak. Hiru pisu boloñesa-saltsa eta 4 geruza lasaña-xafla izan arte. Azkeneko lasaña-xafla bexamelarekin estali eta anakardo-parmesanoarekin hautseztatu. Sartu aurretik berotutako labean eta izan 200º C-tan 20 minutuz edo pasta-fabrikatzaileak gomendatutako denboran. Beharrezkoa balitz gazta pixka bat gratinatuko genuke.
Errezeta honek nutrizio-kalitate handiko osagaiak ditu: soja, azalorea eta anakardoak. Oso plater osoa denez plater bakarra izan daiteke. Nutrizio-propietateak. Soja testurizatuak % 50 proteina du, eta landare-jatorrikoa izan arren, osoa da. Gantz gehienak, oliba-olioarenak eta anakardoenak, bihotzerako onak dira; beraz, kantitate neurritsua izateak ez du osasungarriagoa egiten, baina bai kaloria gehiagokoa.

Osagaiak (4 pertsonak)

Soja-boloñesa

  1. 8 alea lasagna aurreegosiaren hostoak

Azalore-bexamela

  1. 150 g soja testurizatua
  2. 1 koilarakada oliba-olio birjina estra
  3. 1 alea tipuleta
  4. 1 alea azenario
  5. 2 alea baratxuri-atal
  6. 500 ml tomate birrindua
  7. 1 izpi bat gatz
  8. 1 izpi bat piperbeltz beltz ehoa
  9. 1 izpi bat oregano

Anakardo-gazta

  1. 1 alea azalore
  2. Alea tipuleta
  3. 50 ml oliba-olio birjina estra
  4. 100 ml soja-edaria
  5. 1 izpi bat gatz

  1. 150 g anakardo gordinak

sReceta online en: