Legatz xerra kurruskariak batata txipekin eta jogurt saltsarekin
- 12225 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 1 eta 1:30 ordu bitartean
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 187 9%
- Azukreak
- 9,00g 10%
- Koipeak
- 7,00g 11%
- Koipeak saturatuak
- 1,00g 9%
- Gatza
- 1,00g 28%
Prestaketa
Jarri labea aurretik berotzean, 200ºC-tara, goitik eta behetik berotzen duela. Batata garbitu, zuritu eta moztu patata frijituak bailiran. Olioarekin bernizatu. Sartu labean 20 minutuz, gorritzen diren arte, eta ondoren bota gatza eta piperra.
Desizoztu legatz-xerrak, eta ongi lehortu. Nahastu bol batean,hiru laurden koilarakada AOVE olioa, perrexilarekin goxatutako ogi birrindua, baratxuri-hauts koilarakada bat, kaiena ehotua, gatza eta piperbeltz beltz ehotua, eta estali xerrak aurreko nahasketarekin. Labean utziko dugu prestatzen 10 minutuz.
Jogurt-saltsa prestatzeko, jogurt naturala AOVE olioaren koilarakada erdi batekin, limoi-zukuarekin, gatzarekin eta piperbeltz beltzarekin, eta xehe-xehe xehatutako menda freskoarekin nahastuko dugu.
Zerbitzatu legatz-xerra kurruskariak jogurt-saltsarekin eta, nahi baduzu, batata-txip batzuk gaineratu ditzakezu.
Plater arina da, ogiaren eta tipularen proteina eta karbohidrato pixka bat eta oliba-olioaren gantz osasungarri apur bat dituena.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 25 ml oliba-olio birjina estra
- 550 ml oilasko-salda
- 450 ml ur
- 100 g ogi-xerrak
- 20 g gazta emmental birrindua
sReceta online en:
