Legatz xerra kurruskariak batata txipekin eta jogurt saltsarekin

  • 12225 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
1 eta 1:30 ordu bitartean
Prezio
Prezio
Legatz xerra kurruskariak batata txipekin eta jogurt saltsarekin

Descargar

kcal
187 9%
Azukreak
9,00g 10%
Koipeak
7,00g 11%
Koipeak saturatuak
1,00g 9%
Gatza
1,00g 28%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Jarri labea aurretik berotzean, 200ºC-tara, goitik eta behetik berotzen duela. Batata garbitu, zuritu eta moztu patata frijituak bailiran. Olioarekin bernizatu. Sartu labean 20 minutuz, gorritzen diren arte, eta ondoren bota gatza eta piperra. Desizoztu legatz-xerrak, eta ongi lehortu. Nahastu bol batean,hiru laurden koilarakada AOVE olioa, perrexilarekin goxatutako ogi birrindua, baratxuri-hauts koilarakada bat, kaiena ehotua, gatza eta piperbeltz beltz ehotua, eta estali xerrak aurreko nahasketarekin. Labean utziko dugu prestatzen 10 minutuz. Jogurt-saltsa prestatzeko, jogurt naturala AOVE olioaren koilarakada erdi batekin, limoi-zukuarekin, gatzarekin eta piperbeltz beltzarekin, eta xehe-xehe xehatutako menda freskoarekin nahastuko dugu. Zerbitzatu legatz-xerra kurruskariak jogurt-saltsarekin eta, nahi baduzu, batata-txip batzuk gaineratu ditzakezu.

Plater arina da, ogiaren eta tipularen proteina eta karbohidrato pixka bat eta oliba-olioaren gantz osasungarri apur bat dituena.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 25 ml oliba-olio birjina estra
  2. 550 ml oilasko-salda
  3. 450 ml ur
  4. 100 g ogi-xerrak
  5. 20 g gazta emmental birrindua

sReceta online en: