Marrubi-tarta mamitua
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 230 11%
- Azukreak
- 16,9g 19%
- Koipeak
- 11,8g 17%
- Koipeak saturatuak
- 4,24g 21%
- Gatza
- 0,21g 3%
Prestaketa
1- Labea 170 º-ra berotu, goitik eta behetik. 20 cm-ko molde desmoldagarria laberako paperez estali.
2- Oinarria egiteko osagaiak ordena berdinean sartu sukaldeko robotean, eta papurtzeraino txikitu. Urtutako gurinarekin nahastu eta moldeko oinarria eta ertzak estali.
3- Galleta-oinarria 12-15 minutuz labekatu. Labetik atera eta hozten utzi.
4- Agabe-ziroparekin 175 gr marrubi txikitu, pure fin bat lortu arte. Gorde.
5- Zorroko mamia 250 ml esnetan urtu.
6- Gainontzeko esnea kazolan berotu, irakiten hasi arte. Irakiten duenean, esnea eta mami-prestakina bota, eta, etengabe eraginez, irakiten utzi berriro.
7- Sutatik kendu, marrubi txikituak bota eta epeltzean moldera bota. Hozkailuan sartu, mamitu arte.
8- Gainontzeko marrubiak ondo garbitu, moztu eta apaintzeko erabili.
Nutrizionalki kalitate oneko errezeta bat da, aukeratutako osagaiei esker. Bihi osoko eta lekale-irina, datilak eta fruta dira azkenburuko honen osagai nagusiak. Trikimailua. Ziropa gozotasun-ukitua emateko erabiltzen da. Alabaina, kopurua murritz daiteke, marrubiak zenbat eta helduagoak izan gozoagoak direlako. Begetarianoentzat egokia. Beganoentzat ere egokia da, behi-esnearen ordez azukrerik gabeko landare-olioa eta gurinaren ordez oliba-olioa erabiliz gero.
Osagaiak (8 personas)
- Oinarria egiteko:nn
- -t90 gr. bihi osoko olo-irinn
- -t60 gr arbendol-irinn
- -t100 gr datil, hezurgabetuakn
- -t1 gatz pixka batn
- -t45 gr gurin urtu papurrak trinkotzeko
- Â
- Betegarrirako:n
- -t500 ml esne n
- -t1 zorroko mamian
- -t175 gr. marrubi txikitzekon
- -t35 gr. agabe-ziropa
- Â
- Topping-a egiteko:n
- -tApaintzeko marrubiakn
- -t Menda freskoa
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
