Marrubi-tarta mamitua

  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio
Nutrizio-sailkapena
Marrubi-tarta mamitua

Descargar

kcal
230 11%
Azukreak
16,9g 19%
Koipeak
11,8g 17%
Koipeak saturatuak
4,24g 21%
Gatza
0,21g 3%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

1- Labea 170 º-ra berotu, goitik eta behetik. 20 cm-ko molde desmoldagarria laberako paperez estali. 2- Oinarria egiteko osagaiak ordena berdinean sartu sukaldeko robotean, eta papurtzeraino txikitu. Urtutako gurinarekin nahastu eta moldeko oinarria eta ertzak estali. 3- Galleta-oinarria 12-15 minutuz labekatu. Labetik atera eta hozten utzi. 4- Agabe-ziroparekin 175 gr marrubi txikitu, pure fin bat lortu arte. Gorde. 5- Zorroko mamia 250 ml esnetan urtu. 6- Gainontzeko esnea kazolan berotu, irakiten hasi arte. Irakiten duenean, esnea eta mami-prestakina bota, eta, etengabe eraginez, irakiten utzi berriro. 7- Sutatik kendu, marrubi txikituak bota eta epeltzean moldera bota. Hozkailuan sartu, mamitu arte. 8- Gainontzeko marrubiak ondo garbitu, moztu eta apaintzeko erabili.
Nutrizionalki kalitate oneko errezeta bat da, aukeratutako osagaiei esker. Bihi osoko eta lekale-irina, datilak eta fruta dira azkenburuko honen osagai nagusiak. Trikimailua. Ziropa gozotasun-ukitua emateko erabiltzen da. Alabaina, kopurua murritz daiteke, marrubiak zenbat eta helduagoak izan gozoagoak direlako. Begetarianoentzat egokia. Beganoentzat ere egokia da, behi-esnearen ordez azukrerik gabeko landare-olioa eta gurinaren ordez oliba-olioa erabiliz gero.

Osagaiak (8 personas)

  1. Oinarria egiteko:nn
  2. -t90 gr. bihi osoko olo-irinn
  3. -t60 gr arbendol-irinn
  4. -t100 gr datil, hezurgabetuakn
  5. -t1 gatz pixka batn
  6. -t45 gr gurin urtu papurrak trinkotzeko
  7.  
  8. Betegarrirako:n
  9. -t500 ml esne n
  10. -t1 zorroko mamian
  11. -t175 gr. marrubi txikitzekon
  12. -t35 gr. agabe-ziropa
  13.  
  14. Topping-a egiteko:n
  15. -tApaintzeko marrubiakn
  16. -t Menda freskoa

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/