Milfulls de carbassó, pernil i formatge
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 318 16%
- Azukreak
- 5,6 6%
- Koipeak
- 22 32%
- Koipeak saturatuak
- 10 49%
- Gatza
- 1 18%
Prestaketa
Pelem i tallem els carbassons a rodanxes o en là mines llargues. Tallem el tomà quet rentat en là mines fines. En un motlle rectangular, muntem una capa de rodanxes de carbassó, una mica d'oli d'oliva i una mica de sal, una altra capa de pernil serrà , carbassó, tomà quet i formatge, carbassó, pernil i acabem amb carbassó.
Posem al forn durant 30 minuts a 180 ºC. Un cop fornejat, deixem temperar abans de treure del motllo. Tallem amb l'ajuda d'un ganivet de serra i servim acompanyat d'una salsa rosa —si ho volem servir com a plat fred— o amb una salsa de tomà quet calenta, si ho volem servir temperat.
Rica recepta amb grans propietats per a l'organisme. El carbassó amb prou feines aporta calories, aproximadament un 95% de la seva composició és aigua. És un vegetal amb qualitats excel·lents: destaca la presència de vitamines A, C i B3, a més de minerals com el calci, ferro, magnesi i potassi. Conté grans quantitats de fibra, que ajuda a saciar i a millorar l'estat del nostre trà nsit intestinal. Es prepara amb pernil serrà , un plaer per al paladar i font de grans quantitats de vitamina B, sobretot B6, a més de minerals com ara fòsfor, zinc, ferro, calci i magnesi i à cids grassos instaurats. Tanmateix, és font de colesterol i quantitats de sodi elevades, la qual cosa cal tenir en compte. Per la seva banda, el formatge cheddar suma algunes calories i greixos, tot i que també grans quantitats de fòsfor, zinc i vitamina A. És una recepta de gran sabor encara que una mica greixosa; és important, doncs, fer-ne un consum moderat.
Osagaiak (4 personas)
- 2 carbassons
- 2 tomà quets madurs
- 150 g de formatge cheddar
- 150 g de pernil serrÃ
- 20 ml d'oli d'oliva
- 250 ml de salsa de tomà quet casolana
- Una mica de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
