Milfulls de carbassó, pernil i formatge

  • Lehenengo platera
  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun ertaina
Denbora
30 minututik ordubetera
Milfulls de carbassó, pernil i formatge

Descargar

kcal
318 16%
Azukreak
5,6 6%
Koipeak
22 32%
Koipeak saturatuak
10 49%
Gatza
1 18%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Pelem i tallem els carbassons a rodanxes o en làmines llargues. Tallem el tomàquet rentat en làmines fines. En un motlle rectangular, muntem una capa de rodanxes de carbassó, una mica d'oli d'oliva i una mica de sal, una altra capa de pernil serrà, carbassó, tomàquet i formatge, carbassó, pernil i acabem amb carbassó. Posem al forn durant 30 minuts a 180 ºC. Un cop fornejat, deixem temperar abans de treure del motllo. Tallem amb l'ajuda d'un ganivet de serra i servim acompanyat d'una salsa rosa —si ho volem servir com a plat fred— o amb una salsa de tomàquet calenta, si ho volem servir temperat.
Rica recepta amb grans propietats per a l'organisme. El carbassó amb prou feines aporta calories, aproximadament un 95% de la seva composició és aigua. És un vegetal amb qualitats excel·lents: destaca la presència de vitamines A, C i B3, a més de minerals com el calci, ferro, magnesi i potassi. Conté grans quantitats de fibra, que ajuda a saciar i a millorar l'estat del nostre trànsit intestinal. Es prepara amb pernil serrà, un plaer per al paladar i font de grans quantitats de vitamina B, sobretot B6, a més de minerals com ara fòsfor, zinc, ferro, calci i magnesi i àcids grassos instaurats. Tanmateix, és font de colesterol i quantitats de sodi elevades, la qual cosa cal tenir en compte. Per la seva banda, el formatge cheddar suma algunes calories i greixos, tot i que també grans quantitats de fòsfor, zinc i vitamina A. És una recepta de gran sabor encara que una mica greixosa; és important, doncs, fer-ne un consum moderat.

Osagaiak (4 personas)

  1. 2 carbassons
  2. 2 tomàquets madurs
  3. 150 g de formatge cheddar
  4. 150 g de pernil serrà
  5. 20 ml d'oli d'oliva
  6. 250 ml de salsa de tomàquet casolana
  7. Una mica de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/