Odolki-hasierakoak errege-sagar konpotarekin eta SeleQtia onddoekin
- 4623 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean

Prestaketa
Sagarra zuritu eta dado txiki-txikitan moztuta zartagin batean salteatuko dugu konpota egin arte. Gero, hozten utziko dugu eta ardo gozoan bustitako mahaspasa batzuk, txigortutako pinazi zatituak eta arrautza baten gorringoa botako dizkiogu eta arroz-odolkiarekin nahastuko dugu dena.
Bolatxoak egin eta hozkailuan sartuko ditugu 15 minutuz, trinkotzeko.
Odolki-bolatxoak aurrez irabiatutako zuringora bota, eta, gero, hazi eta fruitu lehorrekin hautseztatuko ditugu.
Kazola batean oliba-olio ugarirekin frijituko ditugu, kanpoaldetik horitzeko, eta, gero, sukaldeko paperezko erretilura atera, gehiegizko olioa kentzeko.
Sagar-konpota fin batekin eta oliba-olio birjina estrarekin eta gatz pixka batekin salteatutako onddo-zatiekin zerbitzatuko dugu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- -1 arroz-odolki
- -1 errege-sagar
- -20 g mahaspasa ardo gozotan bustita
- -Arrautza baten gorringoa
- Arrautzaztatzeko:
- -Hazi eta fruitu lehor birrinduak
- -Arrautza baten zuringoa.
- -250 g sagar-konpota
- -40 g onddo oliotan salteatuta
- -Gatza
sReceta online en:
