Oilasko- eta barazki-lasagna, kuiatxoaren bexamelaz.
- 11523 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 1 eta 1:30 ordu bitartean
- Prezio
- Prezio
- kcal
- 445 22%
- Azukreak
- 9,44g 10%
- Koipeak
- 17,48g 25%
- Koipeak saturatuak
- 4,82g 24%
- Gatza
- 0,80g 13%
Prestaketa
Lasagna prestatzeko: egosi lasagna-xaflak ontzian horrela adierazten bada, eta muntatu lasagna: zeramikazko erretilu baten oinarrian ipini bexamel-geruza bat, eta estali lasagna-xaflekin. Estali horiek betegarri pixka batekin, eta bexamel gehiagorekin.
Betegarria prestatzeko: zuritu porrua eta azenarioak, eta xehe-xehe xehatu piper gorri eta berdearekin. Lapiko batean edo zartagin zabal batean, frijitu arin barazki guztiak, gogortasunaren araberako hurrenkeran, gorritzen diren arte.
Aurreko egunetik soberan geratu den papurtutako oilasko errea gehitu, mugitu berotu arte, eta gaineratu tomate birrindua, gatza, piperbeltza eta kumino pixka bat. Utzi loditzen su ertainean 15 minutuz. Utzi giro-tenperaturara hozten.
Kuiatxoaren bexamela prestatzeko: zuritu tipula eta kuiatxoa, eta moztu dado eran. Lapiko batean, sueztitu oliba-olioa erabiliz, barazkiak bigundu arte, eta ondoren, estali esnearekin. Egosi 20 minutuz, bota gatza eta piperra, eta gaineratu intxaur muskatu pixka bat. Birrindu irabiagailu batekin, gazta krematsuarekin batera.
Errepikatu prozesua betegarria amaitu eta erretilua erabat bete arte. Amaitzeko, goialdean, gaineratu lasagna- eta bexamel-geruza bat.
Gainetik hautseztatu gazta arraspatua erabiliz, gainerre 10-15 minutuz labean, grill eran ipinita, 210ºC-tara. Utzi epeltzen 5 minutuz, eta zerbitzatu.
Oilasko errearen gainerako zatiekin eta barazkiekin, betegarriak kalitate oneko proteina, zuntza, bitaminak eta hainbat mineral eskaintzen ditu, eta gantz urri. Lasagnaren plakek karbohidratoak ematen dituzte batez ere. Eta bexamela arinagoa da, izan ere, ez da irinik erabiltzen; bere ordez kuiatxoa erabiltzen da.
Osagaiak (8 pertsonak)
- 20 unidades lasagna-plakak
- 45 g gratinatzeko gazta birrindua
Para el relleno
- 1 porrua
- 2 unidades azenario
- 25 g piper berde
- 25 g piper gorria
- 50 g oliba-olio birjina estra
- 400 g arroz arborioa
- 300 g tomate birrindua
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz ehotu berria
- 1 pizca komino ehoa
Para la bechamel de calabacín
- 75 g tipula
- 1 baratxuri-atal
- 1 kuiatxo
- 15 ml oliba-olio birjina estra
- 200 ml esne erdigaingabetua
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz ehotu berria
- 1 pizca intxaur muskatu
sReceta online en:
