Oilasko-takoak hezur-frutekin.
- Bigarren platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 296 15%
- Azukreak
- 12,2g 14%
- Koipeak
- 10,6g 15%
- Koipeak saturatuak
- 3,37g 17%
- Gatza
- 0,42g 7%
Prestaketa
Moztu oilaskoa kuboetan eta utzi katilu batean beratzen 30 minutuz oliba-olioarekin, kuminoarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin.
Moztu tipula, tomatea, jalapeñoak eta baratxuria kuboetan eta nahastu katilu batean limarekin eta martorriarekin ondo integratu arte.
Egin oilaskoa plantxan gorritu arte.
Moztu mertxika eta paraguaioak ataletan.
Berotu arto-opilak zartagin batean.
Jarri arto-opilak plater batean oilaskoarekin, barazki-nahasketarekin eta ataletan moztutako frutekin batera.
Lagundu krema fresko apur batekin eta zerbitzatu berehala.
Errezeta oso originala zentzu guztietan, hezur-frutekin eta espezieekin nahastutako oilasko-takoak ematen dion aurkezpenagatik eta zaporeagatik. Gainera, plater osasuntsua eta osoa dugu. Etxeko txikiekin egiteko aukera ona izan daiteke, takoak bete eta eskuekin jan ditzaketelako. Nutrizio-propietateak. Plateraren erdia baino gehiago frutak eta barazkiak dira. Gainera, zerealak ditu (alegia, arto-opila) eta oilasko-bularkiak proteina osasuntsuak ematen dizkio, haragi zuria eta gihartsua baita. Amarrua. Krema freskoa jogurt-saltsarekin edo irabiatutako % 0 gaztarekin ordezkatu dezakegu, errezetaren kaloriak eta koipeak murrizteko, batez ere, koipe aseak.Â
Osagaiak (4 personas)
- - 4 arto-opil, 200 g. n
- - 1 oilasko-bularki, 175 g. n
- - 2 koilarakada oliba-olio
- - ¼ koilarakada kumino nn
- - gatza nn
- - piperbeltza nn
- - 1 tipula gorri n
- - 1 tomate n
- - 2 jalapeño eskabetxean (aukerakoa), 60 g. n
- - ½ baratxuri n
- - martorria nn
- - 2 limen zukua n
- - 1 mertxika n
- - 2 paraguaio n
- - krema freskoa
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
