Txuleta erreak kalabaza-chutneyarekin

  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Nutrizio-sailkapena

Descargar

kcal
669 33%
Azukreak
48,15g 53%
Koipeak
39,97g 57%
Koipeak saturatuak
13,03g 65%
Gatza
0,61g 10%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Txuletak erretzeko: 1.-Igurtzi labeko azpilaren gainazala Oliba-olio Birjina Estrarekin. Jarri txuletak, banatu berakatzak, perrexil-orri batzuk azpil guztian usaina emateko eta busti ardo zuriarekin. 2.-Aurrez labea berotuta labekatu 200ºC-tan, beroa goian eta behean dela, 50 minutu gutxi gorabehera, txuletei buelta emanez erdi eginean (25 minuturen buruan, atera azpila buelta emateko) eta gehitu Oliba-olio Birjina Estra eta gatz pixka bat. Kalabaza-chutneya prestatzeko Txuletak labean egin bitartean chutneya prestatuko dugu. 3.-Zartagin edo kazola batean gehitu Oliba-olio Birjina Estra txorrotatxo bat. Brunoise eran ebakitako tipula gorritu gatz pitin batekin 5 bat minutuz su ertain-goikoan. 4.-Ondoren bota kalabaza dado handitan ebakia eta gorritu beste 5 minutuz. 5.-Gozatu hauek botata: jengibrea, iltzeak, kanela adarrean, pipermin ebakia eta piperrautsa gustura. Nahastu 2 bat minutuz, ondo batuta gera daitezen osagai guztiak, kalabaza pixka bat hausteak ez dio axolarik. 6.-Gehitu kainaberako azukre beltz integrala eta gozokitu bete minutu batzuez. 7.-Bota pasak eta birrindu laranja garbitu bat, alde zuririk gabe, mikaztu ez dezan. Erantsi ozpina, eragin nahasteko eta prestatu estalita su ertainean 50 minutuz gutxi gorabehera. Noizean behin, eragin. 8.-Denbora pasatakoan, atera kanela-adarra eta iltzeak, eta zurezko edo silikonazko koilara batekin, hautsi eta zanpatu pixka bat kalabaza, zati handiak baldin badaude. 9.-Zerbitzatu plater batean, kalabaza-chutney bat oinarrian jarrita, gainean ezarri 4 txuleta erre, eta jarri oliba-olio birjina estrarekin, gatz eta ozpinarekin gozatutako entsalada. Gatz-ezkata batzuk zabaldu txuleten gain eta hautseztatu perrexil txikitua. Txuletetan jarri ditugun labean egindako berakatzak, ontzi batean jar daitezke edo platertxo batean, bakoitzak bere gustura har dezan.

Osagaiak (4 personas)

  1. Arkume-txuleta erreak egiteko:
  2. -4 txuleta pertsonako (20tik 25era txuleta)n
  3. -4 edo 5 berakatz-alenn
  4. -Perrexilan
  5. -100 ml. ardo zurin
  6. -50 ml. Oliba-olio Birjina Estra Extran
  7. -Gatza ezkatatann
  8. -Gatza
  9.  
  10. Pkalabaza chutney-a egiteko:n
  11. -800 g. kalabaza edo kalabaza-mami (garbi, azalik gabe)n
  12. -1 tipula gorri ertain (150 g, g.g.b.)n
  13. -30 g. pasan
  14. -300 ml. sagar-ozpinn
  15. -150 g. kainaberako azukre beltz integralan
  16. -25 g. jengibre fresko edo 1 koilarakadatxo jengibre xehen
  17. -3 usaindun iltzen
  18. -1 kanela-adarn
  19. -Laranja 1en birrinduran
  20. -50 ml. Oliba-Olio Birjina Estran
  21. -Gatz pittin batn
  22. -Piperrautsa (gustura)n
  23. -1 pipermin (aukeran)n
  24. -Perexil txikitua dekoratzeko
  25.  
  26. laguntzeko
  27. -Poltsa, 100 g. EROSKI Supremme Kimu entsalada.

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/