Patata erreak perretxiko, sagar eta aza gorriz beteak
- 16216 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 1:30 eta 2 ordu bitartean
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 254 13%
- Azukreak
- 8,48 9%
- Koipeak
- 11 16%
- Koipeak saturatuak
- 1,66 8%
- Gatza
- 0,62 10%
Prestaketa
"Erre patata osoak labean 200ºC-tara, beroa goitik eta behetik duela, aluminio-paper baten barruan, eta gatza eta piperbeltza gaineratuta.
Prestatu lonbarda-entsalada, tiratan moztuta, eta marinatu hotzean olioz eta ozpinez, gatzez eta piperbeltzez onduta, 4/5 orduz. Prest dagoenean, intxaur xehatuak gaineratu, eta nahastu egingo dugu. Gorde
AOVE koilarakada batez bustitako zartagin batean, tipulina sueztituko dugu, perretxikoak gehituko ditugu, gatza eta piperra botako ditugu eta gorritzen utziko dugu; ondoren, sutatik kendu, eta gorde. Zartagin berean, ziri eta dadotan moztutako sagarra salteatuko dugu, gorritu eta biguntzen diren arte; ondoren, gatza eta piperra gaineratu, eta gorde egingo dugu. Oilasko/indioilarraren bularkiaren dadoak gehitu, gorritzen utzi, gatza eta piperra bota, eta perretxikoak eta sagarra gehituko dizkiogu, eta hainbat minutuz utziko dugu.
Patatak prest daudenean, labetik aterako ditugu, aluminio-paperera zabaldu eta 15 minutuz jalkitzen utziko ditugu. Epelduta daudenean, erditik irekiko ditugu, bitan banatzera iritsi gabe, baina ia hondoraino moztuz.
Perretxikoz, oilaskoaz eta sagarraz egindako betegarriaren koilarakada bat, Cottage gaztaren koilarakada bat, granada-hazi batzuk eta intxaurrekin marinatutako lonbarda koilarakada bat gehitu, xehe-xehe xehatutako perrexilarekin hautseztatu eta soberan geratutako intxaurrak gaineratuko ditugu."
Patata barazkiekin konbinatzean errezetaren zuntz-edukia areagotu egiten da, eta horrek patataren karbohidratoak xurgatzeko prozesua moteldu egingo du, beste onura askoren artean.
sReceta online en:
