Tuberkuluen gratina

  • 17296 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
1 eta 1:30 ordu bitartean
Prezio
Prezio
Tuberkuluen gratina

Descargar

kcal
209 10%
Azukreak
11,96 13%
Koipeak
6,25 9%
Koipeak saturatuak
3,4 17%
Gatza
0,63 11%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

"Zuritu patata, batata eta erremolatxa. Moztu xafla finetan mandolina edo labana erabiliz. Laberako azpil baten hondoa urtutako gurinarekin estali. Sakabanatu xehatutako baratxuriak oinarrian. Ipini pataten, bataten eta erremolatxaren xaflak kolore ezberdineko ilarak eginez. Nahastu esnea eta lurrundutako esnea, eta gaineratu intxaur muskatua, piperbeltz beltza eta gatza. Isuri nahasketa hori tuberkuluetara. Bota gainetik Gruyere gazta arraspatua, eta estali azpila aluminio-paper zati batekin. Utzi labean prestatzen 40 minutuz, eta kendu aluminio-papera. Utzi labean prestatzen beste 15 minutuz, gutxi gorabehera (tuberkuluak bigundu eta gazta gainerre arte). Labetik kanpo, apaindu ezkai freskoaren hostoak eta piperbeltz beltza erabiliz. Bitartean, prestatu teriyaki saltsa, kazo batean osagaiak nahastuz (soja-saltsa, arroz-ozpina, azukre beltza, jengibrea hautsetan, arto-almidoia eta ura). Berotu eta mugitu loditzen den arte. Azala kurruskari dagoenean, izokin-xerrak biratu, eta teriyaki saltsaz bustitako pintzel batekin blaitu. Estali sesamo-haziekin eta, prestatu berriro, 2 edo 3 minutuz. Zatitu barazkiak tamaina bereko zatitan, eta bol batean, ondu oliba-olioa eta gatza erabiliz. Prestatu airfryerrean 15 minutuz, 200°C-tara. Gaineratu albahaka freskoa, eta zerbitzatu izokin-xerrarekin batera.

Tuberkuluak dira errezetaren oinarria, eta batata bereziki nabarmentzen da, bere zapore gozoagatik. Esneak eta gaztak ematen diote errezetari kaltzioa. Espezia aldetiko aniztasuna aberasgarria izan daiteke nutrizioaren ikuspegitik; izan ere, bitamina eta mineral ugari eskaintzeaz gain, zaporea ematen diote, eta horrek gatz kopurua murrizten lagundu dezake.

Osagaiak (4 pertsonak)

sReceta online en: