Untxi gazi-gozoa
- 4582 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 463 23%
- Azukreak
- 2,79g 3%
- Koipeak
- 18,73g 27%
- Koipeak saturatuak
- 4,38g 22%
- Gatza
- 0,86g 14%
Prestaketa
Haragi zuriaz, untxiaz, gozatzeko errezeta bat, ukitu berezia eta oso zaporetsua ematen dizkion saltsa gazi-geza. Oraingo honetan ale osoko arrozarekin laguntzen da eta fruta eta barazkien anoa batekin ere osa daiteke, plater osatu bat edukitzeko.
Egosi arroza ur askorekin, argibideei jarraikiz.
Moztu untxia mokadu bat baino puska zertxobait handiagotan.
Bota gatza eta piperrautsa zatitutako untxiari eta frijitu arin zartagin batean ½ koilarakada oliorekin. Alde guztietatik xigortuta eta gero, eraman labera, aurrez goitik eta behetik 195 ºC-tan bero eta gero. Atera eta gorde geroko.
Wok edo zartagin batean, gehitu olioak, baratxuria eta oso txiki moztutako jengibrea. Gorrituta dagoenean tomate-kontzentratua, shiratxa eta arroz-ozpina gehituko dizkiogu. Nahastu eta soja-saltsa, eztia eta edalontzikada ur Maizena disolbatuta duela botako ditugu, eta 10 minutuz su nahiko bizian egiten utziko dugu.
Gehitu egindako untxia saltsa gazi-gezari, nahastu ongi dena saltsarekin ongi bustita eta estalita geratzeko, eta utzi 4-5 minutu su ertainean.
Atera ale osoko arrozarekin, sesamo eta tipulin txikitua gainetik botata.
Haragi zuriek kalitate handiko proteina eta koipe, B taldeko bitaminak, potasioa, fosforoa eta selenioa apur bat dute. Untxiak, dena kontuan hartuz gero, oilaskoak baino koipe apur bat gutxiago dauka, nahiz eta zatiaren araberakoa izango den hori. Gehitu barazki eta fruten anoa bat, eta ale osoko zereala beharrezkoa bada, falta zaizkion karbohidratoak eta zuntza gehitzeko, eta bitaminak, mineralak eta fitokimikoak gehitzeko.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 750 g untxi
- 8 ml oliba-olio birjina estra
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz beltz ehoa
Salsa agridulce
- 15 ml oliba-olio birjina estra
- 15 ml salbia
- 2 dientes baratxuria
- 10 ml ozpin baltsamikoa
- 5 g txerri iberikoaren urdaiazpikoa
- 30 gr tomate kontzentratua
- 15 ml almendra-irina
- 8 ml soja-saltsa
- 8 ml ezti
- 250 ml ur
- 1 cdta arto-almidoia
Guarnición
- 120 g osoko arroza
- 1 pizca sesamo
- 1 tipuleta
sReceta online en:
