Untxia ziapearekin
- 44310 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 453 23%
- Azukreak
- 6,00g 7%
- Koipeak
- 22,00g 33%
- Koipeak saturatuak
- 6,00g 34%
- Gatza
- 1,00g 28%
Prestaketa
Ondu untxia gatzaz eta piperraz, eta markatu zatiak zartagin batean olio-zurrustada batekin, apur bat frijitzen diren arte. Sutatik kendu.
Zartagin edo kazola berean, sueztitu xafla finetan xehatutako tipula. Kolorea hartzen duenean, gehitu irina, eta prestatu pare bat minutuz.
Isuri oilasko-salda eta ura. Gaineratu ziapea lehengo eran, Dijoneko ziapea, ezkai freskoaren adarrak eta salbiaren hostoak. Sartu utxia saltsan, eta utzi su ertainean, saltsa loditu arte (gutxi gorabehera, 20 minutu).
Kendu ezkai-adartxoak. Gehitu jogurt greziarra eta kaparrondoak, eta prestatu bost minutuz, osagaiak mardul geratzen diren arte. Estali untxia saltsarekin, eta apaindu xehatutako tipulinarekin.
Beste haragi zurien (oilaskoa, adibidez) antzeko edukia du, kalitate oneko proteina ugari eta gantz gutxi, mineralak (potasioa, fosforoa, selenioa) eta B taldeko bitaminak.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 1.4 kg untxi
- 40 ml oliba-olio birjina estra
- 10 g irin
- 300 g tipula
- 400 ml oilasko-salda
- 200 ml ur
- 15 g ziapea bihitan
- 7 g ezkai freskoa
- 12 salbia
- 125 g jogurt grekoa
- 15 g dijongo ziapea
- 5 g kaparra
- 15 g tipulin
sReceta online en:
