Zainzuriak hegaluzearekin, zuringoarekin eta ozpin-olioarekin
- 5650 visitas
- Eskualdea
-
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio
Prestaketa
Arrautzak 10 minutuz egosi, hoztu eta geroko gordeko ditugu. Zainzuri berdeak 4 minutuz egosiko ditugu amaierako aldea kenduta, eta izotz-uretatik pasatuko ditugu kolorea mantentzeko. Olioa, ziapea, ozpina, gatza eta piperbeltza oso ongi nahastuko ditugu irabiagailu elektriko baten laguntzaz. Hegaluzea eta zainzuriak oso ongi xukatuko ditugu sukaldeko paperarekin. Zartagin bero batean zainzuri zuriak eta berdeak markatuko ditugu. Platerean zainzuri zuriak eta berdeak tartekatuz jarriko ditugu, hegaluzea jarriko diegu gainean, ozpin-olioa gehituko dugu dana bustiz eta zuringoa birrinduz amaituko dugu. Kimuekin eta tipulin xehatuarekin apainduko dugu.
Osagaiak (4 personas)
- 16 zainzuri zuri oso egosi
- 12 zainzuri berde
- 1 pote hegaluze-mendrezka oliba oliotan
- 2 arrautza egosi
- 15 g Dijon ziape
- 6 g sagardo-ozpin
- 175 g oliba-olio leun
- 5 g gatz
- 1 g piperbeltz eho
- Tipulin xehea
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
