Antxoak baratxuriarekin kazolan

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio

Descargar

1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

1.- Ebaki baratxuria xerratan, txikitu perrexila eta, ukitu mina eman nahi bazaio, ebaki kaiena-adarrak eraztunetan. 2.-Kendu burua eta erraiak antxoei, garbitu, eta kendu hezurrak baina utzi isats-hegala. Itxita utzi. 3.-Bota oliba-olio birjina estra kazola batean, eta baratxuriaren ertzak gorritu direnean, gehitu kaiena eta antxoak. 4.-Bota gatza nork bere gustura. Nahi izanez gero, kazolara bota aurretik ere maneatu daitezke, garbitu ondoren. 5.-Doratu antxoak bi aldeetatik. Gehitu perrexil txikitua eta, nahi izanez gero, txakolina nahierara. Jarri estalkia eta utzi su ertainean egin arte (4 edo 5 minutu aurrez astebete -20ºC-tik beherako tenperaturan izoztuta egon badira, edo 10 minutu zuzenean freskoak badira). 6.-Apaindu antxoen platera edo erretilua perrexil-adar batzuekin, eta zerbitzatu entsaladarekin batera. Entsalada osatzeko, gehitu juliana finean ebakitako tipula gorria gatzozpindu nahierara gatz pixka batekin, oliba-olio birjina estrarekin eta ozpinarekin. OHARRAK: - Antxoa garbien erretilu bakoitzean 250 g daude. - Txakolina Mendigorri markakoa da, hori baita merkeena, eta sukalderako kalitate eta prezio erlazio oso ona du. - "Antxoak" fresko erosi ondoren gutxienez astebete eduki badira izozkailuan -20ºC-tik beherako tenperaturan, ederki geratuko dira alde bakoitzetik 3 edo 4 minutu eginez; baina fresko erosi eta izoztu gabe egingo badira, gutxienez 10 minutuz (alde bakoitzeko 5) eduki beharko dira sutan anisakisik ez hartzeko.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. No hay ingredientes disponibles.

sReceta online en: