Alberjinia errea bulgur eta jogurtarekin
- 5754 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 412 21%
- Azukreak
- 9,57g 11%
- Koipeak
- 27,22g 39%
- Koipeak saturatuak
- 4,08g 20%
- Gatza
- 0,84g 14%
Prestaketa
Platera osoa izan daiteke afari edo bazkarirako, proteina osasungarriko iturriren bat gehituz.
Berotu labea 200 ºC-tan, beroa goitik eta behetik.
Espezia-ongailuaren osagai guztiak nahastu eta gorde.
Alberjiniak erdibitu eta mamian ebaki diagonalak egin. Ongailua alberjinien mamiaren gainean banatu eta laberatu 40 minutu inguruz.
Bestalde, bulgurra egosi. Egosi ondoren, gehitu OOBEa, limoi-zukua, martorri eta menda fresko xehatuak, fruitu lehorrak, tipulina eta olibak. Ondo nahasi.
Alberjiniak zerbitzatu, "bulgur entsalada" gainean ipiniz eta jogurt natural koilarakada batzuk eta menda fresko eta martorri xehatu pixka bat gehituz.
Dieta laktobegetarianoetarako egokia.
Alberjinia % 92 ura da, ez du ia koiperik ezta proteinarik ere, hidratoen % 6 inguru ematen du, eta horien ia erdia zuntza da, eta eragin antioxidatzailea duten substantzien konbinazio on bat dauka, kolore morea eragiten duten antozianinak, adibidez.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 g alberjinia
- 100 g bulgur
- 110 ml ur
- 40 ml oliba-olio birjina estra
- 1 pizca zilantro freskoa
- 1 pizca menda freskoa
- 50 g hezurrik gabeko oliba
- 25 g almendra txigortua
- 45 g tipuleta
- 15 ml limoi-zukua
- 1 pizca limoi-arraspa
- 125 ml jogurt naturala
Aderezo
- 2 dientes baratxuria
- 2 cdtas komino ehoa
- 2 cdtas koriandroa
- 1 cdta piperrauts mina
- 2 cortezas limoi ozpindua
- 40 ml oliba-olio birjina estra
- 14 cdta gatz
sReceta online en:
