Crema de pastanaga
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 251 13%
- Azukreak
- 10g 11%
- Koipeak
- 12g 18%
- Koipeak saturatuak
- 2g 10%
- Gatza
- 1g 12%
Prestaketa
Pelem les patates, el carbassó i la pastanaga. Els tallem a daus i els reservem.
Netegem la ceba, els grans d'all i el porro, ho tallem en juliana (tall en tires fines) i ho sofregim en una cassola amb oli d'oliva calent.
Un cop cuita la verdura, hi afegim la pastanaga, les patates i el carbassó, ofeguem el conjunt i el cobrim amb aigua. Deixem coure a foc moderat durant 1 hora en una cassola normal o 20 minuts en una olla a pressió.
Quan la verdura estigui cuita, la passem pel passapuré o per la batedora. Hi afegim el punt de sal i una culleradeta d'oli d'oliva verge per refinar la crema. També podem aconseguir un toc més fi afegint una mica de mantega o de nata lÃquida. Ho servim calent amb uns crostons.
Font excel·lent de vitamines, minerals i antioxidants. La pastanaga és una hortalissa rica en fibra, fòsfor i carotens; i és un nutrient amb un alt contingut en sucre —potser el seu únic "inconvenient". Perfecta per a la pell i la vista, és una hortalissa essencial en la nostra dieta. S'acompanya de patata, que aporta energia i dóna la textura a la crema, a més d'un sabor més fort. El porro i la ceba afegeixen ferro, fòsfor i vitamina E. Una recepta lleugera i apta per a la majoria de consumidors.
Osagaiak (4 personas)
- 400 g de pastanaga
- 100 g de patata
- 100 g de carbassó
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 grans d'all
- 60 ml d'oli d'oliva
- Una mica de sal
- 100 g de crostons de pa fregit
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
