Aranen konpota ricotta kremarekin
- 503 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 121 6%
- Azukreak
- 14,00g 16%
- Koipeak
- 3,00g 5%
- Koipeak saturatuak
- 1,00g 9%
- Gatza
- 0,00g 5%
Prestaketa
Garbitu ondo eta moztu ondo aranak erditik, hezurra kenduta.
Jarri oinarri zabaleko kazo batean, koilarakada bat ur isuriz, eta limoi-ezkaiaren adartxoekin. Utzi su ertainetan 10 minutuz, zukua askatzen dutela eta bigundu direla baina forma mantentzen dutela ikusi arte. Ananaren bat lehenago egiten dela ikusten badugu, atera, eta gainerakoak egosten jarraituko dugu.
Ricottaren krema egiteko, bol batean, irabiatutako gazta freskoa, ricota eta banilla-estraktua nahastuko ditugu, ezti leuneko koilarakadatxo batekin.
Zerbitzatu aran-konpota, ricotta-kremazko koilarakada batekin, hautseztatu hur xehatuarekin eta gehitu limoi-ezkai eta mendafin-hosto batzuk.
Aran-konpota une horretan jan behar ez badugu, epeltzen utziko dugu, eta ontzi hermetiko batean sartuko dugu hozkailura. Hainbat egun irauten ditu egoera onean.
Frutek karbohidratoak, zuntza eta bitaminak eta mineralak eskaintzen dizkigute eta aranek potasioa eta C bitamina. Horiez gain, substantzia antioxidatzaileak ere badituzte; hala nola: kolore gorri-urdin-morea ematen dieten antozianinak edo kolore hori-laranja ematen dieten karotenoak. Gaztak kalitatezko proteinak eta kaltzioa eransten ditu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 g aran
- 25 ml ur
- 3 g ezkaia limoi freskoa
- 3 g belar freskoa
- 100 ml gazta irabiatua % 0 mg
- 100 g gazta ricotta
- 5 g banilla-estraktua
- 5 g ezti
- 6 un hurrak
sReceta online en:
