Arbendol krunblea sagarrarekin eta sagardoarekin, jogurt izozkiarekin

  • 3825 bisita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
1 eta 2 ordu bitartean
Arbendol krunblea sagarrarekin eta sagardoarekin, jogurt izozkiarekin

Descargar

1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Zartagin batean salteatuko ditugu sagar-dadoak su handian, oliba-olio koilarakada batekin. Gehituko ditugu azukre beltza, limoi-zukua eta sagardoa eta segituko dugu salteatzen, gozoki bihurtu arte. Kanela-ukitu bat emango diogu. Kenduko dugu sutatik eta labekatuko dugun moldearen gainean zabalduko dugu. Kurruskaria egingo dugu: Hartuko dugu gurina giro-tenperaturan eta txikituko dugu hatzekin; botako diogu azukrea, arbendol-hautsa eta irina, guztiaren gain irina; gurinak hartu bezainbat. Beti hatzekin lan egin, eskuak igurtziz, 'apurrak eginez' bezala (harea testura bat nahi dugu). Zabalduko ditugu apur kurruskariak sagarraren gainean eta labekatuko dugu 180º C-tan 40 bat minutuz edo apur kurruskariak gorrituta daudela ikusten duzuen arte. Labetik aterata, utziko dugu epeltzen eta osagarri jarriko diogu jogurt-izozki bolatxo bat.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. -500 g errezil sagar
  2. -Kanela ukitu bat
  3. -15 g azukre beltz
  4. -10 ml oliba-olio
  5. -Sagardo ukitu bat
  6.  
  7. <strong>Kurruskarirako:</strong>
  8. -50 g pomada-gurin
  9. -50 g azukre
  10. -50 g irin
  11. -50 g arbendol-hauts
  12. -Banilla esentzia

sReceta online en: