Arbendol krunblea sagarrarekin eta sagardoarekin, jogurt izozkiarekin
- 3825 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean

Prestaketa
Zartagin batean salteatuko ditugu sagar-dadoak su handian, oliba-olio koilarakada batekin. Gehituko ditugu azukre beltza, limoi-zukua eta sagardoa eta segituko dugu salteatzen, gozoki bihurtu arte. Kanela-ukitu bat emango diogu. Kenduko dugu sutatik eta labekatuko dugun moldearen gainean zabalduko dugu.
Kurruskaria egingo dugu: Hartuko dugu gurina giro-tenperaturan eta txikituko dugu hatzekin; botako diogu azukrea, arbendol-hautsa eta irina, guztiaren gain irina; gurinak hartu bezainbat. Beti hatzekin lan egin, eskuak igurtziz, 'apurrak eginez' bezala (harea testura bat nahi dugu). Zabalduko ditugu apur kurruskariak sagarraren gainean eta labekatuko dugu 180º C-tan 40 bat minutuz edo apur kurruskariak gorrituta daudela ikusten duzuen arte.
Labetik aterata, utziko dugu epeltzen eta osagarri jarriko diogu jogurt-izozki bolatxo bat.
Osagaiak (4 pertsonak)
- -500 g errezil sagar
- -Kanela ukitu bat
- -15 g azukre beltz
- -10 ml oliba-olio
- -Sagardo ukitu bat
-
- <strong>Kurruskarirako:</strong>
- -50 g pomada-gurin
- -50 g azukre
- -50 g irin
- -50 g arbendol-hauts
- -Banilla esentzia
sReceta online en:
