Atunezkok tatakia zitrikoen saltsarekin
- 3461 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 433 22%
- Azukreak
- 7,31g 8%
- Koipeak
- 29,91g 43%
- Koipeak saturatuak
- 5,64g 28%
- Gatza
- 3,70g 62%
Prestaketa
Exprimir el zumo a las naranjas, pomelos y limas. Colar.
En un cazo mezclar el zumo de los cítricos con la salsa de soja y el azúcar. Calentar hasta que se disuelva todo. Separar la mitad de la salsa.
Poner la mezcla al fuego y dejar que reduzca lentamente.
Sumergir los dos lomos de atún en la salsa de cítricos durante 20 minutos.
Sacar y secar bien.
Mezclar los dos tipos de sésamo y rebozar los lomos.
Calentar una sartén con aceite, cuando esté muy caliente marcar los lomos, 30 segundos por cada lado.
Sacar a un plato
Nahiz eta duen koipe-ekarpenak handia dirudien, gehiengoa koipe osasuntsua da, arrain urdinarena eta haziena; hala ere, horien nutrizio-edukia ez da erabat aprobetxatzen, osorik kontsumitzen direnez ez ditugulako mastekatzean hausten.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 2 unidades laranja
- 2 unidades lima
- 10 g jenjibre
- 200 ml soja-saltsa
- 20 g azukre beltza
Tataki
- 400 g atun-solomoa
- 15 ml oliba-olio
- 50 g sesamo beltzaren haziak
- 50 g sesamo zuriaren haziak
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