Babarrun zurien krema foierekin

  • 3082 visitas
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio
Babarrun zurien krema foierekin

Descargar

kcal
198 10%
Azukreak
5,20g 6%
Koipeak
11,68g 17%
Koipeak saturatuak
3,75g 19%
Gatza
1,40g 23%
5/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Eltze batean olio pixka bat bota eta erantsi oso fin txikitutako tipula eta porrua. Sueztitu su motelean hamabost minutuz. Erantsi azenarioa, oso zati txikitan, eta sueztitu beste bost minutuz. Erantsi eltzera babarrun egosiak eta oilasko-salda, guztiz estali arte (bi behatz babarrunen gainetik, gutxi gorabehera). Bota gatza eta egosi beste hamabost minutuz. Txikitu krema fin bat lortu arte. Edalontzi edo ontzi txikietan zerbitzatu eta bi edo hiru foie kubotxoekin apaindu.
Lekale-krema originala, foie ukituari esker. Babarrunen ordez beste lekale bat erabil genezake. Nutrizio-propietateak. Lekaleak elikadura osasungarriaren nahitaezko elementu dira, urte osoan zehar; beraz, gomendagarria da prestatzeko erak aldatzea. Haragien eta arrainen antzeko proteina kopurua dute, karbohidrato konplexuak dituzte, eta zuntz eta bitamina eta mineral asko ematen dituzte, hala nola burdina, kaltzioa, azido folikoa edo B6 bitamina.

Osagaiak (4 personas)

  1. 250 g alubias blancas cocidas
  2. 60 g ahatearen foie-grasa, bloka
  3. 1 alea zanahoria
  4. 250 ml caldo de pollo
  5. 1 alea porrua
  6. 12 alea cebolla
  7. 20 ml oliba-olio birjina estra
  8. 1 izpi bat sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/