Barazki menestra epela hegaluze-xerrarekin

  • 1382 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio
Prezio
Barazki menestra epela hegaluze-xerrarekin

Descargar

kcal
262 13%
Azukreak
8,57 10%
Koipeak
17,86 26%
Koipeak saturatuak
2,99 15%
Gatza
1,05 18%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Kendu hegaluzea oliotatik, eta utzi ongi xukatzen. Ipini tipula labearen erretiluan, eta egosi 190 °C-tara, 15 minutu inguruz. Ondoren, gehitu piperrak eta alberjinia, eta egosi beste 15 minutuz. Utzi uzten, zuritu eta moztu tiretan. Moztu kuiatxoa xerratan, eta egosi plantxan, hau bero-bero egonik. Gorde. Albaka-hostoak xehatu, eta oliba-olioarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin nahastu. Gorde. Jarri barazki erreak plater baten oinarrian, gehitu kuiatxoa, eta gatzatu albaka-olioarekin. Gehitu gainean hegaluze-xerrak eta zerbitzatu.

Menestrak dituen barazkien aniztasunari esker, nutrizio-kalitatea areagotu egiten da; izan ere, bakoitzak bitamina eta mineral barietate eta kopuru oparoa emango du. Hegaluzeak kalitate oneko proteina eta omega 3 gantz kardio-osasungarriak gehitzen dizkio platerari.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 400 g hegaluzea oliotan
  2. 1 tipula
  3. 1 piper berde
  4. 1 piper gorria
  5. 1 alberjinia
  6. 1 kuiatxo
  7. 3 g albaka freskoa
  8. 40 ml oliba-olio
  9. 2 g gatz
  10. 2 g piperbeltz

sReceta online en: