Barazki menestra epela hegaluze-xerrarekin
- 1382 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 262 13%
- Azukreak
- 8,57 10%
- Koipeak
- 17,86 26%
- Koipeak saturatuak
- 2,99 15%
- Gatza
- 1,05 18%
Prestaketa
Kendu hegaluzea oliotatik, eta utzi ongi xukatzen.
Ipini tipula labearen erretiluan, eta egosi 190 °C-tara, 15 minutu inguruz. Ondoren, gehitu piperrak eta alberjinia, eta egosi beste 15 minutuz. Utzi uzten, zuritu eta moztu tiretan.
Moztu kuiatxoa xerratan, eta egosi plantxan, hau bero-bero egonik. Gorde.
Albaka-hostoak xehatu, eta oliba-olioarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin nahastu. Gorde.
Jarri barazki erreak plater baten oinarrian, gehitu kuiatxoa, eta gatzatu albaka-olioarekin. Gehitu gainean hegaluze-xerrak eta zerbitzatu.
Menestrak dituen barazkien aniztasunari esker, nutrizio-kalitatea areagotu egiten da; izan ere, bakoitzak bitamina eta mineral barietate eta kopuru oparoa emango du. Hegaluzeak kalitate oneko proteina eta omega 3 gantz kardio-osasungarriak gehitzen dizkio platerari.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 400 g hegaluzea oliotan
- 1 tipula
- 1 piper berde
- 1 piper gorria
- 1 alberjinia
- 1 kuiatxo
- 3 g albaka freskoa
- 40 ml oliba-olio
- 2 g gatz
- 2 g piperbeltz
sReceta online en:
