Albergínies farcides d’espinacs i formatge
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

- kcal
- 284 14%
- Azukreak
- 7,4 8%
- Koipeak
- 18 26%
- Koipeak saturatuak
- 7 33%
- Gatza
- 0,4 7%
Prestaketa
Tallem les albergínies per la meitat longitudinalment i les posem en remull amb aigua i sal durant 20 minuts. A continuació preparem el farcit:
Tallem a tires la ceba pelada i els grans d'all, també fines rodanxes. Ho col·loquem en una paella calenta amb una mica d'oli d'oliva i una mica de sal. Ho saltem a foc mitjà. Quan la ceba comenci a estar cuita, afegim els espinacs nets i lleugerament trossejats. Ofeguem el conjunt de la paella durant uns segons, abaixem el foc i ho barregem amb els ous batuts, el formatge parmesà i una mica de sal. Treballem el conjunt fins que aconseguim una massa uniforme.
Escorrem les meitats de les albergínies de l'aigua de remull i les eixuguem amb un drap de cuina. Les cuinem en una cassola amb aigua i sal durant 15 minuts, en un bull suau i continu. Traiem les albergínies de l'aigua de cocció i, un cop escorregudes, les col·loquem en una safata de forn i les farcim amb la barreja d'espinacs i formatge. Les introduïm al forn a 250 ºC fins que se'n gratini la superfície. Les servim calentes decorades amb una mica de cibulet acabat de tallar.
Les albergínies són un aliment baix en greix. Contenen ferro, proteïnes, calci, fibra, fòsfor, potassi, iode, magnesi, sodi i vitamina A, B9, C i K. No obstant això, l'albergínia és font de purines, cosa que han de tenir en compte els consumidors amb nivells elevats d'àcid úric. El mateix passa amb els espinacs, són font de purines, si bé és un aliment amb elevades quantitats de vitamina A, B9 i K, a més de ferro, proteïnes, calci, fibra, potassi, iode, magnesi, sodi, fòsfor i vitamines B3 , B7, C i E. Es prepara amb ou, que suma vitamina E, K, D, A, B7, B5, B3 i minerals com ara potassi, ferro, calci, fòsfor, iode, zinc i magnesi. El formatge parmesà aporta importants quantitats de fòsfor i vitamina B2, a més de calci, ferro, potassi, iode, zinc, magnesi, sodi i vitamines B3, B7, B9, B12 i K.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 2 albergínies
- 150 g de ceba
- 300 g de fulles d'espinacs
- 2 grans d'all
- 2 ous
- 100 g de formatge parmesà
- 40 ml d'oli d'oliva
- 200 ml de salsa de tomàquet casolana
- Unes tiges de cibulet
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
