Erremolatxa-risottoa
- 4486 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Oilasko-salda ontzi batean berotu, su ertainean. Baratxuriak eta tipulak zuritu eta kuboetan ebaki. Erremolatxa kuboetan moztu. Gorde.
Ontzi batean, gurinaren erdia eta oliba-olioa gehitu. Berotu urtu arte. Baratxuriak, tipula eta gatza gehitu, eta su txikian sueztitu 5 minutuz edo tipula samur eta garden egon arte.
Arroza gehitu eta 2 minutuz sueztitu. Ardoa bota eta minutu pare batez sueztitu, arrozak xurgatu arte.
Salda pixkanaka-pixkanaka bota, heren bat gutxi-gorabehera eta, irabiatzeari utzi gabe, xurgatu arte itxaron.
Erremolatxa gehitu, nahastu eta salda bi txandatan gehitzen jarraitu, irabiatzeari utzi gabe, guztia xurgatu arte eta arrozak testura krematsua baina sendoa eduki arte.
Ontzia sutik kendu, gainerako gurina eta gazta arraspatua gehitu, kontu handiarekin eragin integratzeko, bizpahiru minutuz estali eta berehala zerbitzatu.
Osagaiak (4 personas)
- 400 g Eroski SELEQTIA bonba-arroza
- 1,5 l oilasko- edo barazki-salda
- 100 g gurin
- 25 g Eroski SELEQTIA oliba-olio
- 2 tipula
- 2 baratxuri-ale
- 150 ml ardo zuri lehor
- 500 g erremolatxa egosi
- 80 g Parmako gazta arraspatu berria
- piperbeltz beltza birrindu berria
- gatza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
