Barazki-eskalibada hezurrik gabeko urraburuarekin
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

- kcal
- 283 14%
- Azukreak
- 7,5g 8%
- Koipeak
- 20g 29%
- Koipeak saturatuak
- 3g 16%
- Gatza
- 1g 10%
Prestaketa
Barazki guztiak batera eta osorik erreko dira labean gatz pixka batekin (aukeran) eta oliba-olio zurrusta batekin, 175 ºC-tan ordubetez. Barazkiak erreta daudenean, zuritu eta prestatu egingo ditugu; alberjiniei eta piperrei haziak kenduko dizkiegu, eta gainerakoak zuritu eta zatitu egingo ditugu.
Barazki guztiak zerrendatan eta nahasita jarriko ditugu erretilu batean erretzean ateratako zukuekin batera. Gatzarekin eta oliba-olioarekin gozatu, eta epelean gordeko ditugu hain barazki gozoak. Urraburu-solomoei gatz pixka bat eman eta plantxan erreko ditugu oliba-olio pixka batekin, buelta eta buelta, barrualdetik urtsu gera daitezen. Urraburu-solomoei eskalibada hornigaiarekin lagunduko diegu, dena oso bero.
Elikagai freskoak (barazkiak eta arraina) aukeratzeak eta horiek prestatzeko moduak (barazki erreak eta arraina plantxan, biak olio-kantitate justuarekin) edonorentzako moduko errezeta osasungarria bihurtzen dute. Arazoak izango lituzketen bakarrak arrainari alergia diotenak edo beherakoa izan eta arraina plantxan bai baina barazkien hornigaia jan ezin dutenak dira. Oliba-olioaren zurrustak bihotzerako osasungarriak diren nahitaezko gantz-azidoen dosi ederra dute, egungo dietako gantz aseen gehiegikeriak konpentsatzeko hain beharrezkoak direnak.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 g urraburu
- Alberjinia bat
- Piper gorri bat
- Piper berde bat
- 2 tipula
- 100 ml oliba-olio
- Gatz pixka bat
sReceta online en:
