Espagetiak bola beganoekin

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio
Espagetiak bola beganoekin

Descargar

kcal
614 31%
Azukreak
7,86g 9%
Koipeak
11,30g 16%
Koipeak saturatuak
1,70g 8%
Gatza
0,37g 6%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Bola beganoak egiteko: Nahastu liho-hazi koilarakada bat eta 3 ur-koilarakada eta utzi jalkitzen. Zartagin batean jarri oliba-olio birjina estra, salteatu tipuleta eta fin txikitutako baratxuria eta perretxikoak. Kendu zartagina sutik eta gehitu piperrautsa, erre ez dadin. Jarraian, gehitu piperbeltza, kaiena, belar aromatikoak, gatza eta tomate-purea. Ongi nahastu eta sueztitu su ertainean beste bi minutuz. Nahastu olio errea egositako eta xukatutako dilistak eta liho-arrautza, eta txikitu ore lasaia lortu arte. Gehitu pixkanaka olo-irina, bateratu dadin. Labea aurretik berotu, 180 ºC-ra, goitik eta behetik. Egin 20 gr inguruko bolatxoak, ipini laberako erretiluan (jarri aurretik laberako papera). eta berotu 15 minutuz, gorritu eta barrualdea egin arte. Tomate-saltsa egiteko: Zartagin batean jarri oliba-olio birjina estra eta bero dagoenean bota lodi txikitutako tipula eta baratxuria. Barazkiak sueztitzen direnean, gehitu tomate xehatua eta ondu gatz eta piperbeltzarekin. Utzi su ertain-baxuan saltsa loditu arte. 15 minutuz. Erantsi albaka-hostoak eta bolatxoak tomate-saltsari. Egin 2-3 minutuz eta gorde bero. Egosi pasta ur gatzituan fabrikatzaileak adierazitako denboran. Zerbitzatu pasta egosi berria tomate-saltsan dauden bolekin, albaka-orri fresko batzuekin eta piperbeltz ukitu batekin.
Falafel (txitxirio-bolak) arabiar errezeta tradizionalaren bertsioa da, lekale kontsumoari aniztasuna gehitzeko paregabea. Plater bakar osoa izan daiteke. Nutrizio-propietateak. Jada aipatu dugu lekaleen nutrizio-kalitate handia, proteina, karbohidrato, zuntz kantitate handia baitute eta bitamina eta mineral aniztasun eta kantitate handiak baitituzte. Txitxirioekin alderatuta, dilistek proteina, B3 bitamina eta selenio zertxobait gehiago dute eta zuntz, E bitamina, kaltzio eta magnesio gutxiago. Ondorioz, aldatu eta gozatu lekale guztiez.

Osagaiak (4 pertsonak)

Albóndigas veganas

  1. 240 espaguetis

Albóndigas veganas

  1. 500 dilista egosiak
  2. 175 olo-irina
  3. 1 linaziak
  4. 3 ur
  5. 1 tipuleta
  6. 2 baratxuria
  7. 1 piperrauts gozoa
  8. 1 piperbeltz ehotu berria
  9. 1 kaiena ehoa
  10. 1 ezkai
  11. 1 oregano
  12. 1 gatz

Salsa de tomate

  1. 1 tipuleta
  2. 1 baratxuria
  3. 500 tomate birrindua
  4. 20 oliba-olio birjina estra
  5. 1 albaka

sReceta online en: