Ziazerbaz eta urdaiazpikoz betetako barrengorriak
- 17283 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 118 6%
- Azukreak
- 2,94 3%
- Koipeak
- 5,42 8%
- Koipeak saturatuak
- 0,92 5%
- Gatza
- 0,88 15%
Prestaketa
Kendu barrengorrien txortena eta xehatu barrengorriak. Xehatu, era berean, tipulin erdia, baratxuri-alea eta urdaiazpiko-xerrak.
Zartagin batean, sueztitu tipulina eta xehatutako baratxuri-aleak oliba-olio zurrustada batekin. Gorritzen hasten direnean, gaineratu xehatutako barrengorrien txostenak eta ziazerbak. Gaineratu gatz pittin bat eta piperbeltz beltz ukitu bat. Ziazerbek ur guztia galdu dutenean, atera sutatik, eta utzi hozten.
Bol batean, nahastu aurrez sueztitu dugun guztia ricotta gaztarekin. Bete barrengorriak nahasketa horrekin. Bol batean, nahastu ogi birrindua baratxuri-hautsarekin eta xehatutako perrexilarekin. Ipini barrengorri beteak laberako paperez estalitako erretilu batean, eta estali ogi birrinduaren nahasketarekin. Prestatu labean 190ºC-tara 15 minutuz; ogi birrinduak gorri eta kurruskari geratu behar du.
Bol batean, nahastu aurrez sueztitu dugun guztia ricotta gaztarekin. Bete barrengorriak nahasketa horrekin. Bol batean, nahastu ogi birrindua baratxuri-hautsarekin eta xehatutako perrexilarekin. Ipini barrengorri beteak laberako paperez estalitako erretilu batean, eta estali ogi birrinduaren nahasketarekin. Prestatu labean 190ºC-tara 15 minutuz; ogi birrinduak gorri eta kurruskari geratu behar du.
Txanpiñoien edukiaren % 90 baino gehiago ura da, eta mantenugai nagusia zuntza da; beraz, oso koipe gutxi eta oso energia gutxi duen barazkia da, baina asetzeko ahalmen handia du. Era berean, B2 bitamina, B3 bitamina, fosforo eta selenio eduki nabarmena dauka. Gainerako osagaiek zuntza eta kalitate oneko proteinak gehituko dizkiote errezetari.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 12 unidades barrengorri
- 75 g. tipuleta
- 1 baratxuri-atal
- 200 g. espinaka freskoak
- 50 g. urdaiazpiko serranoa
- G. gazta
- gatz
- 24 piperbeltz beltza
- 24 g. ogi arraspatua
- baratxuri hautsa
- perrexil
- 22 ml. oliba-olio birjina estra
sReceta online en:
