Gabonetako pavlova
- 2513 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 279 14%
- Azukreak
- 46,93g 52%
- Koipeak
- 7,00g 10%
- Koipeak saturatuak
- 3,04g 15%
- Gatza
- 0,19g 3%
Prestaketa
Pavlova prestatzeko:
Zuringoak eta gorringoak bereiziko ditugu, kontuz, zuringora gorringorik erori ez dadin. Zuringoak giro-tenperaturan gordeko ditugu, errazago muntatzeko.
Glass azukrea bahetuko dugu, koilarakada pare bat bereizi, eta arto-irinarekin nahastuko dugu. Gorde.
Koiperik edo hezetasunik gabeko bowl batean, zuringoak jarriko ditugu gatz pixka batekin eta tatariar krematsuarekin (edo, hala badagokio, ozpinarekin), eta abiadura ertain-baxuan muntatzen hasiko gara, sortzen dituen burbuilak txikiagoak eta merengea egonkorragoak izan daitezen.
Zuringoak apartzen hasten direnean, eta opaku daudenean, motorra gelditu gabe, pixkanaka aurretiaz bahetu dugun Glass azukrea gaineratuko dugu, euria bailitzan.
Merengea pikotx leunak egiten hasten denean, abiadura handituko dugu, abiadura ertain-handian ipiniz, eta merengea distiratsu eta trinko geratu, eta pikotx sendoak osatu arte, jarraituko dugu.
Motorra martxan den bitartean, azukrea gaineratuko dugu, arto-irinarekin eta banilla-estraktuarekin nahastuz; beste bi minutuz irabiatuko dugu, mardultzeko adina.
Aldez aurretik, jarri labea berotzen, 120ºC-tara, beroa goitik eta behetik duela.
Laberako paper-orri batean, molde biribil baten laguntzaz, 22 cm inguruko zirkulu bat marraztuko dugu, gidari gisa baliatuko duguna. Papera biratuko dugu. Merengea 12 pilatxotan gordeko dugu, zirkulua inguratuz.
Labean berotuko dugu, 120ºC-tara, 30 minutuz, tenperatura jaitsiko dugu, eta beste ordu eta erdi utziko dugu labean berotzen, 100ºC-tara.
Labea itzali, eta barnean hozten utziko dugu, hurrengo egunera arte.
Mugurdi-coulisa egiteko:
Mugurdiak azukrearekin eta limoi-zukuarekin jarriko ditugu beratzen, gero sutara eramango dugun kazo batean 15 minutuz, gutxi gorabehera. Denbora hori igarota, su-motelera jaitsiko dugu, beste 15 minutuz horrela berotzen uzteko.
Coulisa sare fineko iragazki batetik iragaziko dugu, eta hozkailura eramango dugu.
Pavlova apaintzeko:
zerbitzatu aurretik apaintzen da, bestela merengea hezetu egiten baita.
Esnegaina muntatuko dugu azukrearekin.
Pasta-ebakitzeko batekin, anana izar forman moztuko dugu.
Pistatxoak xehatuko ditugu.
Coulisa Pavlovaren gainazalean barna sakabanatuko dugu taxuz, eta esnegain harrotuaren zati bat estaliko dugu; apaintzeko mugurdi freskoak, pistatxoak eta anana-izarrak erabiliko ditugu.
Osagaiak (12 pertsonak)
- 6 unidades arrautza-zuringoak
- 500 g azukre-hautsa
- 5 g ozpin
- 10 g arto-irin
- 1 pizca gatz
- 5 g banilla-estraktua
Para el acompañamiento
- 150 ml % 35 mg muntatzeko esnegaina
- 10 g azukre abainileztatua
- 120 g mugurdi
- 60 unidades pistatxo
- 2 rodajas anana naturala
Coulis de frambuesa
- 150 g mugurdi
- 30 g azukrea
- 30 g zumo limón
sReceta online en:
