Gerezi clafoutisa

  • 1638 bisita
Eskualdea
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
30 minututik ordubetera
Prezio
Prezio
Gerezi clafoutisa

Descargar

kcal
126 6%
Azukreak
14,00g 17%
Koipeak
4,00g 6%
Koipeak saturatuak
0,00g 4%
Gatza
0,00g 1%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Labea aurretik berotzen jarriko dugu, goitik eta behetik, 200ºC-tara. Gereziei hezurra kenduko diegu (hezurrarekin egin daiteke, baina ondoren, jaterakoan, desatsegina izaten da hezurra topatzea) Koipeztatu moldeak gurin pixka batekin Bete moldeak gereziekin, elkarren aurka estu geratzeko moduan. Orea prestatzeko esnea, arrautza eta azukrea nahastuko ditugu, eta gainean, banilla. Gehitu hirina eta nahastu berriro hagaxkadun irabiagailuarekin, pikorrik geratzen ez den arte. Isuri krema moldeetara, eta aurretiaz berotzen jarritako labean sartu, azpialdeko herenean, 20 minutuz, gutxi gorabehera, tartatxoak urrekara kolorea hartu eta prest geratzen diren arte. Atera eta utzi epeltzen.

Beste tarta mota batzuk baino askoz arinagoa da eta, gainera, fruta eta gantz gutxi ematen dizkigu, eta ez du azukre askorik, gehienak gerezien azukre naturalak baitira

Osagaiak (2 pertsonak)

  1. 250 g hezurrik gabeko gereziak
  2. 20 g azukrea
  3. 1 un arrautza
  4. 100 ml esne gaingabetua
  5. 15 g olo-irin integrala
  6. 3 g banillaren esentzia
  7. 5 g oliba-olio

sReceta online en: