Gulazko kanapea eta gulak eta piper errearen pintxoa.

  • Hasierakoa
  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
1 eta 2 ordu bitartean
Nutrizio-sailkapena
Gulazko kanapea eta gulak eta piper errearen pintxoa.

Descargar

kcal
148 7%
Azukreak
1,73g 2%
Koipeak
11,52g 16%
Koipeak saturatuak
1,67g 8%
Gatza
0,31g 5%
/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

   Gulazko kanapea: 1.-Tomateak garbitu, kirtena kendu eta haziak kendu koilara batekin. Lehenik juliana eran moztu, gero dado mehe batzuk egiteko. 2.-Tipulina garbitu eta oso fin moztu. 3.-Ontzi batean ozpin-olioa egin, Oliba-olio birjina estra, ozpina eta gatzarekin (proportzioa: 3 olioko ozpin 1). Dena nahastu arte irabiatu. 4.-Gehitu nahi beste tipulin, dadoetan moztutako tomateak eta koilara batekin nahastu. Gero, gulak gehitu eta guztia nahastu. Utzi hozten, gutxienez 20 minutu, mazeratu dadin. 5.-Endibien orri handienak kendu eta izotza duen ur hotzetan sartu, kurruskaria izan dadin. 6.-Ateratzekoan, bete endibiak gula-entsaladarekin. Bota tipulina gainean. Gulak eta piper errearen pintxoa: 1.-Baratxuriak oso fin zatitu. 2.-Garbitu piper gorria, kendu kirtena, haziak eta nerbioak. Moztu 2 edo 4 zatitan. 3.-Hartu erretilu bat eta jarri labeko papera. Bertan, jarri moztutako piperra eta gehitu gatza eta Oliba-olio birjina estra nahierara. 4.-Labea aurrez berotuta, laberatu, 180 gradutan eta 60 minutuz, 30 minutuz alde bakoitzetik. 30 minutu igaro ondoren, buelta eman eta beste gatz pixka bat eta Oliba-olio birjina estra zurrustadatxo bat bota. 5.-Kendu azala eta moztu tiratan edo zatikatu piperraren haragia. 6.-Zartagin batean, Oliba-olio birjina estra zurrustadatxo batekin, baratxuriak gorritu eta gulak salteatu. 7.-Ogia xerratan moztu eta txigortu. Piper errearekin ohe bat eratu, gainean salteatutako gulak jarri eta azkenik, bota tipulina edo perrexila. Pintxo hau beroa edo hotza hartu daiteke.

Osagaiak (4 personas)

  1. Gulazko kanaperako
  2. -200 g. gula, EROSKIko Aguinaga
  3. -8 endibian
  4. -2 tomatenn
  5. -Tipulina n
  6. -50 ml. EROSKI Oliba-olio birjina estran
  7. -Ozpina
  8. -Gatza
  9.  
  10. Gulak eta piper erreen pintxoarentzakon
  11. -100 g. gula, EROSKIko Aguinagan
  12. -2 baratxuri-alen
  13. -Lamuyo piper 1 (4 pertsonarentzako piper 1, 4 zatitan moztua = ¼ pertsonakon
  14. -Zereal-ogia 160 gramo (40 gramo xerrako)n
  15. -25 ml. EROSKI Oliba-olio birjina estran
  16. -Tipulina edo perrexil xehatua apaintzekon
  17. -Gatza

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/