Gelat de iogurt i plàtan
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago

- kcal
- 127 6%
- Azukreak
- 11g 12%
- Koipeak
- 8g 11%
- Koipeak saturatuak
- 4g 21%
- Gatza
- 0,1g 1%
Prestaketa
Escalfem la llet amb el sucre. Una vegada que hagi bullit, la deixem refredar. En un recipient a part, batem el iogurt, el plàtan pelat i triturat i la nata líquida amb els rovells d'ou, i anem afegint a poc a poc la llet temperada amb sucre (ja gairebé freda) fins que quedi una barreja homogènia.
Passem la barreja a un recipient de plàstic i la congelem. És important remenar de tant en tant perquè no cristal·litzi fins que prengui consistència de gelat, durant 5 hores. Un cop congelat, en traiem unes boles i les servim amb uns trossets de plàtan sec o uns encenalls de galeta.
És un gelat casolà, a base de nata, llet, iogurt i plàtan. No conté una quantitat exagerada de greixos saturats ni sucres, de manera que es pot consumir sempre que es faci amb moderació. Entre les propietats nutricionals de la recepta destaca la presència de proteïnes, calci, potassi, sodi, iode, fòsfor i vitamines A, D, B7, B9, C, E i K. No obstant això, n'han de moderar el consum les persones amb nivells alts de colesterol. És, doncs, una recepta de gran sabor, textura agradable i, amb moderació, es pot consumir sense inconvenients.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 200 g de iogurt natural
- 50 g de plàtan molt madur
- 50 ml de llet de vaca
- 50 ml de nata líquida
- 25 g de sucre
- 1 rovell d'ou
sReceta online en:
