Ous amb formatge al microones

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun txikia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Ous amb formatge al microones

Descargar

kcal
294 15%
Azukreak
3,6g 4%
Koipeak
25g 35%
Koipeak saturatuak
8g 42%
Gatza
1g 12%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Trossegem el carbassó, els pebrots vermells i la ceba a la brunesa (quadradets petits). Cuinem les hortalisses amb un rajolí d'oli d'oliva i una mica de sal al microones a potència màxima, cobertes amb una tapa apta per a microones i durant 8 minuts, remenant de tant en tant perquè no es cremin. Quan les verdures ja estiguin toves i cuinades, les distribuïm en 4 cassoletes individuals aptes per a microones. Separem les clares dels rovells i col·loquem les clares sobre cada cassoleta i sobre les verdures amb una mica de formatge ratllat pel damunt. Cuinem els preparats de les cassoletes de 45 segons a 1 minut a potència baixa (40% aproximadament). El temps pot variar en funció de la potència del forn i de la temperatura de l'ou. Posem els rovells sobre les clares ja blanques, ho cobrim i ho cuinem 30 segons més a potència baixa en 3 intervals de 10 segons. Ho traiem del microones i ho servim a l'instant. Sacamos del microondas y servimos al instante.
Els plats amb ou són molt nutritius i interessants com a font de proteïnes d'alta qualitat. Aquesta és una recepta d'elaboració molt original; interessant per la seva combinació amb verdures i la seva preparació senzilla. El fet d'afegir-hi formatge la fa particularment saborosa, encara que inconvenient per a molts públics en tractar-se d'un ingredient que aporta greixos, colesterol i sal, elements gens interessants per a la salut cardiovascular i per controlar el pes. Es pot alleugerir la recepta si s'afegeix molt poc formatge i si, a més, s'escull una versió lleugera, amb menys greix.  

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 4 ous
  2. 150 g de carbassó
  3. 150 g de pebrot vermell
  4. 50 g de ceba
  5. 100 g de formatge cheddar
  6. 40 ml d'oli d'oliva
  7. Una mica de sal

sReceta online en: