Hur eta kanela krema
- 5993 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio
- Nutrizio-sailkapena
- kcal
- 168 8%
- Azukreak
- 1,03g 1%
- Koipeak
- 15,54g 22%
- Koipeak saturatuak
- 1,11g 6%
Prestaketa
Txigortu fruitu lehorrak labean 180 ºC-tan 10 minutuz, goitik eta behetik.
Txikitu, irabiagailu-ontzian, txigortutako fruitu lehorrak gainerako osagaiekin, fruitu lehorra ore bihurtu eta olioa atera arte.
Egin 15-20 minutu inguru beharko ditu, irabiagailuaren potentziaren arabera. Noizbehinka, gelditu irabiagailua eta, espatula batekin, ontziaren hormetako orea hondora jaitsi.
Gorde beirazko ontzi hermetiko batean.
Ziur badakizula zer den kakahuete-krema eta kakahueteekin baino ezin dela egin. Bada, hemen beste fruitu lehor batekin, hurrekin, egiteko aukera aurkeztuko dizugu. Nutrizio-propietateak. Fruitu lehorren nutrizio-onurak ditugu, ez besterik: proteina, bihotzerako onak diren gantzak, zuntza eta bitamina eta mineralak, hala nola E bitamina, aziko folikoa, B1, B2, B3, B6 bitaminak, kaltzioa, burdina, potasioa, magnesioa, fosforoa eta zinka. Bazenekien…? C bitaminak landare-jatorriko burdina xurgatzen laguntzen du, beraz, fruitu lehor kremak zitrikoekin, marrubiekin, kiwiekin... edo tomatedun osoko ogi txigortu batekin laguntzea aukera ona izango da.
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
