Idiazabal gaztarekin usaingozatutako ardi-esneko krema
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
Prestaketa
Ardi-esnea egosten jarri, limoi-azala eta kanelarekin. Irakiten hasi orduko, arroza gehitu eta poliki-poliki irakiten utzi, 30 minutuz. Denbora-tarte hori igaro ondoren, arroza atera, xukatu eta labean bi orduz lehortzen utzi, 80 gradutan.
Jarraian, usaingozatutako esneari azukrea gehitu eta beste 15 minutuz egosten utzi.
Orduan, limoi-azala eta kanela kendu, ardi-esnea Idiazabal gaztarekin nahastu eta hori guztia xehatu eta xukatu behar da. Gero, esne-gain pixka bat eta kanela-hauts apur batekin nahastu eta hagaxka-irabiagailu batekin edo sifoi baten laguntzaz harrotu.
Edalontzi txiki batean, izoztutako fruitu gorrizko oinarri bat jarri, labean lehortu eta gero frijitutako arroz-krispi batzuekin batera.
Azkenburuari amaiera emateko, fruitu gorrien gainean ardi-esnearekin eta Idiazabal gaztarekin egindako aparra jarri
Osagaiak (4 pertsonak)
- 500 ml ardi-esnen
- 70 g arrozn
- Kanela-adar batn
- Kanela-hautsan
- Limoi-azalan
- 70 g azukren
- 50 ml esne-gainn
- 50 g Idiazabal gaztan
- 250 g fruitu gorri izoztun
sReceta online en:
