Legatz-isatsa papillote eran.
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Tipula, porruak eta azenarioak garbitu eta juliana eran moztuko ditugu. Baratxuriak xerratu eta pipermina moztuko dugu. Perrexila txikituko dugu. Legatz-isatsari hezurrak kenduko dizkiogu eta horrekin fumet bat egingo dugu.
Gatza botako diogu nahierara, 20 minutu labekatu aurretik.
Ura gatzarekin irakin (bor-bor egin gabe - su ertainean, patata xerratuak ez hausteko) eta patatak azalarekin egosiko ditugu, 25 minutuz gutxi gorabehera, edo zulatu eta erditik bigundu diren arte. Hozten utzi, azala kendu eta 1 cm-ko xerratan moztu.
Barazkiak oliba olio birjina estran sueztituko ditugu. Gatza botako diegu nahierara.
Baratxuriak eta pipermina oliba olio birjina estrarekin melatuko dugu.
Labeko erretilua aluminiozko paperarekin estaliko dugu. Oinarrian patata xerratuak jarriko ditugu. Gainean barazki sueztituak jarriko dizkiegu, eta, erdian, legatz-isatsa azala beherantz duela, eta baratxuri eta piperbeltz konfitatuak botako dizkiogu. Dena estali eta ondo itxiko dugu, aluminiozko paperarekin zapalduz.
Labea aurretik berotuta, 18 º C-ra labekatu, beroa goitik eta beheratik botaz, 10-15 minutu artean (labearen arabera eta legatza gehiago edo gutxiago eginda gustatzen bazaizu)
Aluminiozko erretilu batean jarriko dugu dena, ertzak moztuko dizkiogu eta perrexil txikitua botako diogu.
Plateretan anoak prestatuko ditugu, legatza patatekin, barazkiekin eta baratxuriekin. Perrexil-adartxo batekin apainduko ditugu.
Osagaiak (4 personas)
- 1 tipula
- 2 porru
- 3 azenario
- 2 edo 3 baratxuri
- 1 pipermin
- perrexila
- 2 patata handi
- 1 legatz-isatsa
- oliba olio birjina estra
- gatza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
