Leka berde eta kalabaza risottoa
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 601 30%
- Azukreak
- 7,69g 9%
- Koipeak
- 22,1g 32%
- Koipeak saturatuak
- 9,57g 48%
- Gatza
- 2,47g 41%
Prestaketa
1- Zuritu tipula eta baratxuria eta txikitu. Ebaki leka berdeak xafletan. Ebaki kalabaza laukitxoetan. Ebaki gazta zati oso txikitan. Berotu salda.
2- Berotu olioa eta gurinaren erdia ontzi batean, gehitu tipula eta frijitu 5 minutuz, gehitu berakatza eta frijitu beste 5 minutuz. Ondoren, gehitu leka berdeak eta kalabaza eta frijitu 5 minutuz. Gehitu arroza eta frijitu 2 minutuz eragiteari utzi gabe. Gatzaz eta piperraz ondu eta bota edalontzi bat salda bero. Egosi 15 minutuz salda-ontzikadatxoak gehituz, hura xurgatzen den neurrian. Eragin maiz.
3- Gehitu gainontzeko gurina, gaztea eta gelditzen den salda eta egosi 2 minutuz, energiarekin eraginez krematsua gelditu dadin. Zerbitzatu.
Errezetaren barazki kantitatea gehituz edo barazkiak beste plater batean zerbitzatuz: entsalada, gazpatxoa, purea, barazkiak plantxan... menu osatua lortuko dugu. Nutrizio-propietateak. Kalitatezko proteinak (gazta), karbono-hidratoak (arroza eta barazkiak) eta koipea (gazta, gurina eta olioa) ematen dizkigute, kaltzio bezalako mineralez gain. Gaztak eta gurinak dituzten koipeak koipe-saturatuak dira, ez da komeni horiek gehiegi jatea. Hala ere, gaur egun badakigu esnekien koipeak salbuespen bat direla gaixotasun kardiobaskularrak edukitzeko arriskuari dagokionez. Trikimailua. Gatza murrizteko aukeratu gatz gutxi dituzten barazkien salda edo nahastu salda urarekin.
Osagaiak (4 personas)
- -ttipula 1nn
- -tbaratxuri-atal 1n
- -t100 g izoztutako leka-berden
- -t100 g kalabaza zuritutan
- -t80 havarti gaztan
- -tbarazki-salda l1n
- -t40 g gurina n
- -t300 g arrozn
- -toliba-olio 2 koilarakadan
- -tGattza eta piperbeltza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
