Muxikazko tarta hotza
- 5776 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Oinarria prestatzeko, nahastu bihi osoko olo-irina hur-irinarekin, kanelarekin, gatz-apur batekin eta datilekin. Moldearen oinarriaren gainean trinkotu eta hozkailuan sartu.
Gelatina-hostoak ur hotzetan hidratatzen jarri.
Jarri esnea siropearekin berotzen burruntzali batean eta, bero dagoenean, irakin gabe, sutatik kendu eta gehitu gelatina-hostoak, ondo nahastuz desegin daitezen eta pikorrik gera ez dadin. Gehitu gazta eta birrindutako bi muxikak eta ondo nahastu.
Bota nahasketa oinarriaren gainean, lisatu eta hozkailuan sartu, mamitu arte.
Zerbitzatzeko orduan, moztu muxikak zatietan eta estali tarta guztia
Betiko tarta hotz bat, bere nutrizio-kalitatea hobetzen duena galletekin egindako oinarriaren ordez olo-irina eta almendra-irina erabiliz, baita datilak azukrearen ordez ere, eta marmeladaren ordez, fruta freskoaz egindako estaldura jarriz. Nutrizio-propietateak. Tarta honek azukre erantsien presentzia murriztua du; izan ere, anoa bakoitzeko 13 gramo azukreetatik 11 frutetan eta esnekietan berez daude. Gantz gehiegi ere ez du, eta gehienak ez dira gantz-azido kaltegarriak; beraz, ez da tarta oso kalorikoa. Horrela, sarriago goza dezakegu tarta honetaz. Egokia da. Laktobegetarianoentzat.
sReceta online en:
