Nero di sepia espagetiak sardinatxoekin eta limoiarekin
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Tipulina zuritu eta kubo oso txikitan zatitu dugu. Limoi ozpinetatua txikituko dugu. Sardinak sardexka batekin zapalduko ditugu. Guztia gorde egingo dugu.
Zartagina suan ipiniko dugu oliba-olio koilarakada batekin. Olioa bero dagoenean, tipulina gehituko dugu, eta hura sueztituta dagoenean, pinaziak gehituko ditugu. Sua igoko dugu, eta 3 minutuz sueztituko.
Ondoren, limoi txikitua (edo, hala badagokio, limoi-birrindura), sardina zapalduak eta pipermin eho apur bat gehituko ditugu.
Guztia nahastu eta suan minutu batez utziko dugu. Gerorako gordeko ditugu.
Betetzekoa prestatzen dugun bitartean, eltze batean ur ugari ipiniko dugu. Ura irekiten hasten denean, gatza gehituko dugu eta berriro irekiten duenean, pasta gehituko dugu. Sua bizitasun ertain-altuan ipiniko dugu, eta pasta 10 minutuz egosten utziko dugu.
Pasta al dente dagoenean, uretatik kendu eta zukatu egingo dugu. Zartagin zabal bat su ertainean ipiniko dugu, olio-zurrustada batekin. Berotuta dagoenean, pasta egosia gehituko dugu eta buelta emango diogu. Ondoren, betetzekoa botako dugu, eta buelta batzuk emango diogu pasta zaporeekin busti dadin.
Berehala zerbitzatuko dugu plater beroetan, eta plater bakoitza Grana Padano gazta-maluta eta albahaka txikitu ugarirekin hautseztatuko dugu.
sReceta online en:
