Nero espagetiak sardina eta limoiarekin
- 4052 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 470 24%
- Azukreak
- 4,89g 5%
- Koipeak
- 21,54g 31%
- Koipeak saturatuak
- 3,45g 17%
- Gatza
- 1,02g 17%
Prestaketa
Pasta plater desberdina, bere koloreagatik, usainagatik eta zaporeagatik. Barazki anoa batekin eta postrerako fruta batekin hartuz, nutrizio-kalitate oneko menu osoa lortuko dugu.
Zuritu eta txikitu tipulina zati oso txikietan, txikitu ozpinetako limoia, xaflatu sardinak sardexka batekin eta gorde dena.
Jarri zartagin bat sutan oliba-olio koilarakada batekin, olioa bero dagoenean tipulina gehitu eta gorrituta dagoenean gehitu pinaziak, igo sua eta erregosi 3 minutuz.
Ondoren, ozpinetako limoi zatiak edo, hala badagokio, limoi-birrindura, sardina xaflatuak eta pipermin eho pitin bat gehitu. Biratu eta utzi sutan minutu batez. Gorde.
Bitartean, pasta egosi paketearen jarraibideak jarraituz. Al dente dagoenean, xukatu eta gorde.
Jarri zartagin handi bat su ertainean, su ertainarekin, olio txorrotadatxo batekin, eta bero dagoenean, gehitu egositako pasta, biratu eta gehitu betegarria eta nahastu ondo buelta batzuk emanez pasta guztia zaporez busti dadin.
Plater beroetan zerbitzatuko dugu berehala, plater bakoitza Grana Padano eskatez eta albaka hosto txikituz hautseztatuz.
Landare- eta animalia-proteina ugari ematen ditu, baita sardinen, pinazien eta oliba-olioaren koipe osasungarria, pastaren karbohidratoak, eta bitaminak eta mineralak ere, batez ere sardinek emango dituztenak, nahiz eta pasta izan osagai nagusia; izan ere, arrain urdinak D, B3, B6, B12 bitaminak, burdina, potasioa, fosforoa, iodoa, selenioa eta zinka ditu, eta, gainera, kaltzioa ere ematen du.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 250 g espageti beltzak
- 1 tipuleta
- 150 g sardina oliotan
- 50 g pinazi
- 1 limoi ozpindua
- 1 pizca pipermin gorri mina
- 20 ml oliba-olio birjina estra
- 25 g grana padano gazta ezkatetan
- 3 hojas albaka
sReceta online en:
