Pa amb tomàquet
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 372 19%
- Azukreak
- 3,2g 34%
- Koipeak
- 25g 36%
- Koipeak saturatuak
- 7g 34%
- Gatza
- 1g 15%
Prestaketa
Torrem lleugerament en una paella sense oli o en una placa de forn les llesques de pa per un dels costats.
Freguem la part torrada del pa amb un tomàquet cru i madur i ho condimentem amb sal i oli d'oliva al gust.
En algunes zones se sol condimentar amb l'oli d'oliva abans de fregar amb el tomàquet.
Amb aquest pa acompanyem embotits, formatges i salaons.
El pa amb tomàquet és un producte molt consumit en tots els àpats del dia. El component més abundant del pa és el midó, un hidrat de carboni complex que proporciona al cos l'energia que necessita. El pa aporta també proteïnes vegetals i és una bona font de vitamines del grup B i d'elements minerals com el fòsfor, el magnesi i el potassi. El tomàquet és, juntament amb el pa i l'oli d'oliva, un altre protagonista d'aquest preparat. És una hortalissa rica en vitamines, minerals i substàncies amb acció antioxidant com el licopè, que li aporta el seu color vermell característic. En funció del gust de cada comensal es poden afegir diversos ingredients salats, com són embotits, formatges i aliments fumats. En funció de l'aliment que s'afegeixi i de la quantitat d'oli, el valor nutritiu d'aquest preparat es veurà modificat.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 125 g de pa de poble (4 llesques)
- 2 tomàquets
- 80 ml d'oli d'oliva
- 50 g de pernil serrà
- 50 g de llonganissa
- 50 g de formatge
- Una mica de sal
sReceta online en:
