Skrei-bakailao takoa limoi eta gremolata rissotoarekin
- 10579 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 532 27%
- Azukreak
- 10,21g 11%
- Koipeak
- 22,15g 32%
- Koipeak saturatuak
- 6,23g 31%
- Gatza
- 2,91g 48%
Prestaketa
Gremolata aldez aurretik prestatuko dugu, osagai guztiak nahastuz, eta gorde egingo dugu.
Risottoari 8 minutu falta zaizkionean, bakailaoa prestatuko dugu, plantxan. Horretarako, ongi lehortu, gatza eta piperra bota, eta xerra AOVE olioarekin bustitako zartagin batean ipiniko dugu, azala beherantz begira duela. Gorritzen utziko dugu, eta askatzen denean, su ertain-motelean prestatuko dugu 5 minutu inguruz; biratu, eta beste 2 minutuz prestatuko dugu haragiaren alderditik. Atera eta risotto koilarakada pare baten gainean zerbitzatuko dugu, eramuinez eta gremolata koilarakada batekin apainduta.
Risottoa prestatzeko:
Lapiko baxu batean, AOVE koilarakada bat berotuko dugu; sueztitu egingo dugu 3 minutu inguruz, eta tipula erdia xehatuko dugu brunoise eran. Xehe-xehe xehatutako baratxuria gaineratuko dugu, eta beste minutu batez utziko dugu prestatzen. Ilarrak gehitu, salteatu eta salda katilu eta erdi gaineratuko dugu. Gatza eta piperra botako dizkiogu. Irakinaldira eramango dugu; sua erdira jaitsiko dugu, eta erdi estalita dagoela, 4-5 minutuz prestatuko dugu. Sutatik atera, irabiagailura eraman, albahaka eta perrexila gaineratu, eta birrindu egingo dugu. Gorde egingo dugu.
Lapiko berean, AOVE koilarakada eta erdi isuriko dugu, eta brunoise eran xehatutako tipula bat sueztituko dugu; garden dagoenean, arroza gehituko dugu, eta gutxi gorabehera minutu batez txigortzen utziko dugu, zurezko koilara batekin mugitzen dugun bitartean. Ardo zuria gehituko diogu, eta lurruntzen utziko dugu, arroza mugitzen dugun bitartean. Lurrundu denean, salda beroz beteriko katilukadak isuriko ditugu pixkanaka (ez dugu hurrengoa isuriko aurrekoa lurrundu arte), zurezko koilararekin etengabe mugitzen dugun bitartean.
20 minutu inguru igarota, arroza ia prest dagoenean, ilar-purea gehituko dugu, eta likidoa lurrundu arte itxarongo dugu; gurina eta Parmako gazta gaineratu, eta mugitu egingo dugu. Azkenik, limoi-zukua eta -birrindura nahastuko ditugu. Berehala zerbitzatuko dugu.
Platerean aurkezteko iradokizuna: plateraren hondoan 2 risotto koilarakada ipiniko ditugu; gainean, plantxan egindako bakailao-takoa jarriko dugu, limoi-birrindura pixka batekin, gremolata koilarakada batekin eta xehatutako tipulin edo kimu berde gutxi batzuekin.
Plater betea da, nutrizio-kalitate onekoa. Laguntzeko, entsalada edo barazkien beste edozein prestakin gaineratu daiteke. Barazkia, proteina oso eta osasungarria, zerealaren karbohidratoak, gantz osasungarriak (oliba-olioarenak esate baterako) eta, batez ere, ilarrei esker, zuntz kopuru handia eskaintzen ditu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 4 tacos skrei bakailaoa
- 25 ml oliba-olio birjina estra
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz ehotu berria
Para el risotto
- 150 g tipula
- 40 ml oliba-olio birjina estra
- 2 unidades baratxuri-atal
- 175 g giderra
- 3 g albaka
- 1 pizca perrexil
- 650 ml barazki-salda
- 150 g arroz arborioa
- 75 ml ardo zuri
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz ehotu berria
- 2 unidades limoi-arraspa
- 2 unidades limoi-zukua
- 50 g parmako gazta
- 20 g gurin
Para la gremolata
- 29 g perrexil
- 1 limoi-arraspa
- 1 baratxuri-atal
- 1 limoi-zukua
- 20 ml oliba-olio birjina estra
- 1 pizca gatz
sReceta online en:
