Skrei bakailaoa barazki erreekin
- 6150 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
1.- Porruak eta tipulinak garbitu eta zati handiak egingo ditugu.
2.- Skrei bakailao-trontzoak olio pixka batekin igurtzitako lurrun-makinan sartuko ditugu. Gatz puntuan jarriko ditugu eta 3-5 minutu artean kozinatuko ditugu.
3.- Tipulinak eta porruak laberako azpil batean jarriko ditugu, gainetik zurrusta bat olio bota eta gatzaz eta piperraz onduko ditugu. Aurrez berotutako labean sartuko ditugu 200ºC-ra.
4.- Minutu gutxi barru, tomateak erditik moztuko ditugu, gatza, piperra eta oreganoa botako dizkiegu eta laberako azpil berdinean jarriko ditugu tipulinekin eta porruekin batera. Barazkiak biguntzen diren arte labekatuko ditugu baina osorik geratu behar dute.
5.- Platerean arraina barazkiekin aurkeztuko dugu, eta gainetik zurrusta bat oliba olio birjina estra botako diogu.
6.- Nahi izanez gero, Skrei bakailaoaz gainera barazkiak ere lurrunetan kozina ditzakegu.
Osagaiak (4 personas)
- Skrei bakailaoa barazki erreekin:
- - 600 g trontzo Skrei bakailaon
- - 4 tipulinn
- - 2 tomaten
- - 2 porrun
- - 10 ml oliba olio birjina estran
- - Piperbeltzan
- - Gatzan
- - Oreganoa
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
