Solomo- eta sobrasada-espinagada

  • 2799 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio
Solomo- eta sobrasada-espinagada

Descargar

kcal
673 34%
Azukreak
6,45g 7%
Koipeak
30,93g 44%
Koipeak saturatuak
9,35g 47%
Gatza
0,62g 10%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Moztu aza eta baratxuria xerra finatan; berdin dio zati irregularrak geratzen badira. Moztu solomoa kubo txikitan. Katilu batean, nahastu aza eta solomoa oliba-olio zurruta, gatz, piperrauts eta piperbeltzarekin. Utzi pausatzen. Orea egiteko, bota irina ontzi batera. Ondoren, gehitu ura, txerri-gantza eta olioa. Nahastu oratu ahal izan arte. Bereizi orea bitan, eta luzatu zati horiek irineztatutako gainazal baten gainean. Ondo tolestu ahal izateko, ertz bakoitzeko ore-laukitxo bat moztu behar da. Bete oreetako bat, eta, amaieran, gehi iezaiozu sobrasada-pitin bat. Erabili beste ore luzatua espinagada estaltzeko eta zigilatzeko, hatzekin presioa eginez. Laberatu 35-40 minutuz 200 gradutan.
Mallorcako errezeta tradizional hau barazkiz eta haragiz edo arrainez betetzen den enpanada moduko bat da. Kasu honetan, txerri-solomoarekin egiten da. Beraz, energia handiko platera da, kontuan hartu beharreko gantz kopuruarekin. Menua barazki-plater batekin eta postrerako fruta batekin osatzea gomendatzen da. Nutrizio-propietateak. Nutri-Score balorazioa ona bada ere, kontuan izan behar da proposatutako errazioa 330 gramokoa dela. Hori dela eta, Nutrizio-semaforoak gantz aseen kopuru handia erakusten du, txerri-gantzak emandakoa batez ere. Osoko irina erabiltzen denez, nutrizio-ekarpena hobetu egiten da.

Osagaiak (8 pertsonak)

sReceta online en: