Solomo- eta sobrasada-espinagada
- 2799 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 673 34%
- Azukreak
- 6,45g 7%
- Koipeak
- 30,93g 44%
- Koipeak saturatuak
- 9,35g 47%
- Gatza
- 0,62g 10%
Prestaketa
Moztu aza eta baratxuria xerra finatan; berdin dio zati irregularrak geratzen badira.
Moztu solomoa kubo txikitan.
Katilu batean, nahastu aza eta solomoa oliba-olio zurruta, gatz, piperrauts eta piperbeltzarekin. Utzi pausatzen.
Orea egiteko, bota irina ontzi batera. Ondoren, gehitu ura, txerri-gantza eta olioa. Nahastu oratu ahal izan arte.
Bereizi orea bitan, eta luzatu zati horiek irineztatutako gainazal baten gainean. Ondo tolestu ahal izateko, ertz bakoitzeko ore-laukitxo bat moztu behar da.
Bete oreetako bat, eta, amaieran, gehi iezaiozu sobrasada-pitin bat. Erabili beste ore luzatua espinagada estaltzeko eta zigilatzeko, hatzekin presioa eginez.
Laberatu 35-40 minutuz 200 gradutan.
Mallorcako errezeta tradizional hau barazkiz eta haragiz edo arrainez betetzen den enpanada moduko bat da. Kasu honetan, txerri-solomoarekin egiten da. Beraz, energia handiko platera da, kontuan hartu beharreko gantz kopuruarekin. Menua barazki-plater batekin eta postrerako fruta batekin osatzea gomendatzen da. Nutrizio-propietateak. Nutri-Score balorazioa ona bada ere, kontuan izan behar da proposatutako errazioa 330 gramokoa dela. Hori dela eta, Nutrizio-semaforoak gantz aseen kopuru handia erakusten du, txerri-gantzak emandakoa batez ere. Osoko irina erabiltzen denez, nutrizio-ekarpena hobetu egiten da.
sReceta online en:
