Ternasko gisatua barazkiekin

  • 2954 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio

Descargar

kcal
234 13%
Azukreak
10,35g 12%
Koipeak
12,37g 18%
Koipeak saturatuak
5,27g 26%
Gatza
0,50g 12%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Aragoiko ternaskoa arkume gaztea da, gisatuak prestatzeko zapore handiko haragi perfektua. Platerean barazki sorta batekin osatua, kasu honetan bezala, ternasko anoa murrizten dugu, eta hori positiboa da, haragi gorri koipetsu samarra baita. Gorritu arkumea zartagin batean olio hari batekin, gehitu erromeroa, erramu hostoa eta ezkaia. Behin gorritua, gehitu baratxuria, tipula xehatu fina, azenarioa xerratan eta barrengorriak zatituta, eta utzi 4 minutuz. Gaineratu orburu fresko garbiak eta moztuak eta patata zatitua. Gatzpipertu eta urez estali. Irakiten hasten denean, utzi su geldoan 40 minutu inguruz, arkumea nola dagoen arabera. Arkumea samurra denean, gehitu ilarrak eta gisatu beste pare bat minutuz. Zerbitzatu iztezaina barazkiekin batera.
Nutrizio-propietateak. Kalitate nutrizional ona du; izan ere, barazki ugari daude platerean, plater erdia baino gehiago baitira, eta zuntza, bitaminak eta mineralak ematen dituzte. Arkumea ez da anoa batera iristen, 100 gramo nahikoa dira proteina kantitate on bat eta gantz ase guztiak emateko, zapore handia izateaz gain.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 400 g egoskorkeriazko pitxerrak
  2. 1 cda  oliba-olio birjina estra
  3. 1 hoja  ereinotz
  4. 1 pizca ezkai lehorra
  5. 2 dientes baratxuria
  6. 1 pizca erromero
  7. 100 g tipula gorria brunoissean txikituta
  8. 100 g azenario
  9. 6 uds barrengorri
  10. 2 uds patata
  11. 4 uds orburuak
  12. 1 pizca piperrauts gozoa
  13. 1 pizca gatz
  14. 1 pizca  piperbeltz
  15. 500 ml  ur
  16. 800 g ilar egosiak

sReceta online en: